You light up my sky even when it rains

Tog lite fina höstbilder på mitt hjärta efter dagens tömkörningspass. Fick filmat lite i början för att jag ville se hur det såg ut och hur han arbetade. För man blir lite blind när man står där och jobbar. Men gud vad fint han arbetade även om det kändes lite sådär i början! Blir så stolt över min fina kille över hur han försöker och jobbar på. Kommunikationen under passet var inte lika bra idag som senast, men det berodde på att vi båda var lite halvt ofokuserade. Men stundvis satt den sådär perfekt ändå.

Vila i frid underbara häst

Sjukt hur snabbt livet kan förändras! Från att ena dagen vara fullt frisk och på topp till att dagen efter bli sparkad i hagen och måste avsluta sitt liv här på jorden. Det är dessa händelser som verkligen får en att inse hur snabbt livet kan förändras, hur saker och varelser som vi älskar men ändå tar för givet kan försvinna så himla fort.
 

Vila i frid min vän


I wonder if you ever will know

Det var längesen jag kännt mig så tom, irriterad och ledsen som nu.
Jag kan verkligen inte förstå hur vissa människor tänker och resonerar!
Vet inte om det är för att jag omedvetet stötte på en stor energitjuv som tog all min energi förrut som förstärker känslorna. För jag kan ofta eller nästintill jämt respektera att folk har olika åsikter och syner på saker och ting.
Men jag kan verkligen inte förstå hur man kan se en häst som en maskin som bara ska slita för oss människor så att vi kan tjäna pengar. När ska vi ge något tillbaka?
 
Jag kan inte förstå hur man kan låta en häst, som dag ut och dag in slitit för oss i över 10 år, få ett skott i pannan för att han blivit gammal och inte kan jobba lika hårt längre. Istället för att lägga ner lite omtanke i att försöka hitta ett värdigt hem där han kan få en belöning och ett välförtjänt avslut efter alla år av svett, blod och rent jädra slit.
Sen att höra från någon att "hästar tänker inte" "dom förstår inte" får mig bara att inse ännu mer hur nerstängda och kalla vissa människor är. Och det är just det som gör mig ledsen ändå för det är rätt tragiskt hur vissa människor kan ens tänka så!
 
 

Take me to the place where you belong

Har spenderat dagen i skolan, dagens "ämnen" var massagens historia, effekter och lite om vad vi som massörer får och inte får behandla för sjuktillstånd. Och avrundat med 4 timmars massage av ryggen och ländryggen.
Känns rätt lugnande att ha som ett "facit" med olika sjukdomar och sjuktillstånd som vi får, inte bör och inte får behandla.
Avslutar denna dagen sittandes på toppen av ett berg i en främmande del av skogen med vinden som får håret att dansa och utsikten av den oändliga horisonten som får kroppen att varva ner. Ibland är små brytningar i vardagen dom mest behövliga.
 
 

Tell me your story

Kom precis hem ifrån stallet, som var helt öde från människor.
Bara jag och hästarna, så mysigt!
Var med Rosie i ridhuset och försökte leka lite med henne.
Hon känns så "tom" när man är ute och går med henne. Vill få fram lite glädje och liv i henne.
Även om det var mer jag som verkade ha roligt så sken hon till ibland och det är det som är huvudsaken.
Lite synd att hon bara får skrittas ännu för då måste man begränsa sig lite i hur man kan leka och aktivera henne.
Önska också att jag var mer "öppen" istället för stressig, för jag ser att hon har mycket att berätta.
Så ska försöka sätta mig ner hos henne och låta henne få prata ut lite. Känns som hon skulle må bra av det.
 

As beautiful as you

Några bilder från gårdagens promenad, är så himla glad över att jag kan spendera så mycket tid med denna fina pojk och få mig en sån go vän på köpet. Det börjar väl bli dags att ta sig i kragen denna dagen och lämna huset för lite frisk luft. Har ju även två hästar som står och väntar på att få komma ut lite, så min söndags kväll kommer att spenderas i stallet. Mysigt!

Let me here waht you got to say

Satt förrut och gjorde en session med en hund trots illamående och snurrigt huvud.
Har tyvärr inte så mycket jag kan säga kring själva sessionen, då jag inte kunnat ta in alla känslor på samma sätt som jag kan när jag är helt frisk. Tråkigt men så är det.
Tänker därför låta er få ta del av en del ur sessionen med denna kloka hund istället för att sitta och skriva mer.
 
"Alltså om toppen av livet är att vara lycklig så måste dalen mitt i livet inspela större roll av människans sätt att se på saker. För lyckan förbinder sig ofta till trångsynthet av vad andra kan se och därför antar jag att vi inte kan lyckas leva med en ständig lycka varje dag. Vi måste känna oss igenom olika situationer i livet för att kunna förstå varandra bättre liksom."
 

It takes two to build a friendship

 
En liten bild ifrån dagens promenad i duggregnet med goaste pojken och min saknade vän Johanna som kommit hem över helgen.

Best times

Var idag med om ett helt underbart tömkörningspass med Arnold!
Med hängande tyglar och en lysande telepati så jobbade han på så bra.
Följde minsta lilla tanke ifrån mig, om det så var från att följa långsidan till att gå in på en mindre volt och böja sig i kroppen. Tillsammans med min egna kropp så kunde jag även visa honom hur han skulle arbeta för att arbeta rätt.
Och även om han inte hade orken eller musklerna för att orka jobba på det sätt hela tiden så försökte han och det anser jag vara huvudsaken. Även om han stundvis verkligen jobbade på bra igenom kroppen i en lägre form med bra arbete bakifrån.
Det kändes så otroligt underbart att äntligen få känna på att jobba på det sätt som jag vill kunna jobba med hästar!
Så just nu är jag så himla lycklig inombords och hoppas på att vi kan fortsätta att utgå ifrån telepatin när vi ska ta oss an nya saker och jobba ihop.
 

Doing what I can to connect

Hemkommen efter att ha vart i stallet i ett antal timmar.
Har fått en till häst att skritta igång nu, Rosie heter hon. En av lektionshästarna som importerades ifrån Tyskland i början av året. Så för hennes del blev det en lugn skrittur i ridhuset.
 
När det gäller min fina kille så testade jag att tömköra honom idag. Gud vilken skillnad på häst!
Eftersom att han har vart körhäst så kanske det inte är så konstigt men han jobbade på ett helt annat sätt när han gick på tömmen än vad han gjort när jag suttit på honom. Nu orkade han gå ett friskare tempo och gå stadigt i en lägre form. Sen att han är så snäll och tålmodig även fast det tog mig lång tid att fixa med tömmarna var bara ännu bättre. Blir så glad över hur bra det gick!
Avrundade denna kalla och regniga dag med en promenad ute med Tindra. Vi hade tur att hinna gå emellan regnskurarna. Dock tyckte hon att det var lite tröttsamt att lyssna på alla mina sånger om kärleksdrabbel som jag sjöng. he he.
 
 

That's what friends are for

Idag var första dagen i min nya klass och nya skola.
Alltid lite nervöst inför vad det är för människor som man ska få träffa. Men det var faktiskt en rätt rolig men varierad skara vi blev. Dock var det sjukt mycket nya begrepp och latinska namn som man redan efter första dagen måste börja plugga in. Just nu surrar dom bara runt som i en gröt i huvudet.
 
Åkte direkt upp till min fina kille som stod glatt och mötte mig i stallet när jag kom. Eftersom att han nu fått sig en ny framsko så tänkte jag att vi skulle ut på en mysig skrittur i skogen. Dock hann jag inte ens komma upp i sadeln innan han började reagera för tyngden på ryggen. Så det fick bli en promenad omkring anläggningen istället.
Får försöka sätta mig och prata med honom en dag när det är inget folk däruppe och se om det finns något jag kan hjälpa honom med.
 

In the autumn sunsetBästa sättet att njuta av hösten är att spendera så mycket tid som möjligt ute oavsett väder. Passar på att låta kameran få bevara dessa mysiga höststunder både i solsken och ösregn.

One way to say I love you

Tänk vad tacksam jag är över att ha chansen att få spendera tid med sånna underbara hästar!
Oavsett hur man mår, ser ut, känner sig eller vart med om så finns dom alltid där lika stöttande och är alltid sig själva. Till skillnad från människor som har en tendens att komma och gå lite som dom behagar och lämnar endast en förvirring och ångest efter sig.
 
Var en stund ute hos Tindra förrut, är det nån som kan få en att le så är det verkligen hon som alltid möter en med ett glatt gnäggande.  Vad vore livet utan dessa underbara djur och vänner.
 

Some things in life just feels right


Lite bilder från gårdagens korta promenad med finaste Arnold. Som dock tyckte att varenda rörelse som skedde runt honom var från ett köttätande monster som gjorde att han var tvungen att springa in framför mig.
Men jag tycker lika mycket om mitt hjärta ändå ♥

It was only just like a dreamNu är verkligen sommaren förbi. Tänker tillbaka på alla kyliga sommarmornar som man njutit av, all glädje man känt och hur snabbt denna sommaren verkligen flög förbi. Nu blickar jag framåt mot en vacker höst och en förhoppningsvis magisk och mysig vinter!

Stop and remember

Varit i stallet under kvällen och ridit Pikeur.
Som i de stora hela gick som en klocka!
Stannade upp flera gånger inombords och bara kände och förvånades över hur bra allt stämde.
Jag satt avslappad i sadeln och följde med i hans rörelsemönster samtidigt som jag kunde känna hur han fick arbetade genom hela kroppen. Blev så grymt glad inombords över att jag äntligen kunnat slappna av ordentligt men samtidigt rida korrekt.
En annan sak som är rolig är att jag känner för varje dag som går hur man börjar lära känna honom mer och mer. Och det blir bara bättre och bättre i kommunikationen på så sätt. Så lite trist är det ju att imon är sista dagen som jag passar honom.
Men det jag kommer sakna mest är nog alla dessa mysiga kvällar som vi skrittat fram och tillbaka från stallet och paddocken i skymningen. Det är något speciellt att sitta på en häst man litar på och verkligen njuta av att bara finnas till. Får väl skapa mig en ny kvälls rutin att gå ut och promenera den rundan varje kväll istället.
För motionen hade min kropp nog mått prima av.
 

Walking in the twilight

Hade en helt grymt mysig stallkväll igår!
Avslutade den med att ta en promenad skymningspromenad med Arnold, som dock inte uppskattade den lika mycket som jag. Skogen var inte alls en lika mysig plats att befinna sig på när mörkret började lägga sig och ljudet av motorcross cyklar kom närmre bakifrån. Så helst av allt ville han hoppa upp i knäet på mig.
Men tycker ändå att kvällen var helt ljuvlig, hoppas på en minst lika mysig stallkväll idag med. Wiiho!
 

There's no place like homeSitter och njuter av ljudet från regnet som smattrar på rutan. Önskar att jag kunde sitta ute i skogen och ta del av det mer, men för min förskylnings skull så får jag hålla mig inne i värmen. Dock är det snart dags att bege sig upp till pojkarna som ska motioneras och få lite kärlek.

You make birds fly higher then before

Till skillnad från häromdagen så har denna dagen varit helt underbar tack vare mina underbara vänner.
Pikeur fick sig en slappdag i hagen, satt på en stubbe i hagen och busa lite med honom för att få fram hans personlighet och inre lekfullhet. Vilket jag lyckades med rätt bra tycker jag.
Sen pratade vi en stund och han gav mig lite råd vilket även stärkte mig.
När jag sen gick ifrån hans hage så njöt jag verkligen av den där härliga känslan man får inombords efter att ha pratat med ett djur. Ett sånt enormt lugn och fylld av kärlek.
Vilket jag tog med mig till min och Arnolds mysiga skogstur som avslutades med att han fick stå och beta en stund på kullen. Fina killen!
 
Fick höra att han bara gått upp 6 kilo sen betet medans veterinären hoppats på ca 40 kilo... Kändes inte riktigt lika bra efter att ha hört de. Men det gäller att leva i nuet och njuta av varje sekund jag kan vara med min fina kille!
 

not everyday luck

Igår var verkligen en "inte bra hästdag".
Spenderade 7 timmar stallet för att hinna med både Tindra, Arnold och Pikeur.
Tindra fick för sig att träd var väldigt läskiga saker och krånglade när vi skulle in från paddocken.
Arnold hade trampat in tåkapseln i hoven så skon fick tas bort och slås på igen (den hade enbart hamnat i nageln).
Pikeur var stark i vänstersidan och lite småjobbig därav men släppte tillsist.
 
Var dock rätt mysigt att vara ensam i ett litet stall när klockan börjar närma sig 8 en lördag kväll. Men samtidigt var min kropp helt utmattad och i behov av både vila, mat och vatten så det var rätt skönt att få komma hem med.
 

The only way to get to someone's heart is to let them take part of your own ♥


Stand right beside me my dear

Har verkligen varit en grymt härlig dag som spenderats i stallet med hästarna!
Var ute i skogen på en lång skrittur med en stallkompis, hennes häst och Arnold.
Som förövrigt inte reagerade alls i nedförsbackarna när jag lutade mig mer framåt istället för att sitta till med sittbenen. Han fick även jobba lite i paddocken en stund vilket jag tyckte gick helt okej även om han inte orkade hålla ett bra tempo i skritten. Man får ta det i det tempo som han orkar känner jag.
 
Pikeur fick sig en slappis dag i hagen, men gick bort till honom nu under kvällen och myste massor.
Blev så glad över att han både reagerade och kom gåendes när jag ropade på honom och var påväg in i hagen.
Och hur han stod med huvudet i min famn och njöt av sällskapet. Så himla go häst!
Nu har även hans riktiga jag och personlighet börjat träda fram istället för den osäkra och blyga häst som han varit utåt. Vilket verkligen är något jag glädjs åt.
Tänkte bjuda er på lite bilder på honom från ikväll, gillar hur dom även om dom fotografiskt sätt inte är perfekt ändå är såpass livfulla.
 

 

I will always be there

För Arnolds del blev det en enligt honom lite spännande och läskig promenad ensam i skogen.
Precis när vi skulle gå ut så öppnade himlen sig och regnet började forsa ner samtidigt som vinden ökade ännu mer. Men trots vädret och att vi var ensamma så skötte han sig så bra fina killen!
Testade även att gå i lite kortare backar med honom nu när han inte hade varken sadel eller ryttare på sig.
Tredje gången nerför så tar han tre steg ner och sen hoppar han ner och efter de vill han inte gå det minsta nerför längre...
Förstår inte vad det är som tar emot i honom, eftersom han inte reagerar det minsta när man trycker på ryggen.
Får försöka sätta mig ner och prata med honom en dag.
 

Trust me as you want

Trotsade min plötsliga vrålförskylning och tog ett pass på ridbanan med Pikeur idag även om jag egentligen tänkt bara skritta ut. Kändes bättre för stunden.
Lite småtjafs i kommunikationen men till slut fann vi de där samarbetet som gjorde att allt bara stämde perfekt!
Blev glad och förvånad över hur mycket av hans tillit som jag redan efter en dag fått.
Min kompis berätta hur han är rädd om sitt huvud och hur det tog henne flera dagar innan hon fick röra hans huvud (bortsett från vid tränsning osv.). Men idag när jag stod och myste med honom i stallgången innan vi skulle ge oss ut i blåsten så sänkte han sitt huvud i min famn och slöt ögonen samtidigt som jag kliade honom i pannan.
Känns så grymt härligt när man genom att bara var sitt vanliga lugna jag kan få sån respons från en häst som är osäker med nya människor!
 
 

One step forward - two steps back

Pikeur gick verkligen som en klocka igår! Visst fanns det stunder då det blev lite missförstånd och sådär men större delen av passet så jobbade han verkligen fint med ryggen i ett bra tempo. Samtidigt som jag hade ingen häst i handen vilket bara det kändes ljuvligt!
Det får en att äntligen känna att det verkligen funkar bra att jobba en häst med enbart en stilla hand och skänklarna istället för att hålla på och ratta i munnen på hästen.
 
Tog en mysig skrittur i skogen med Arnold och en kompis i solnedgången. Hur mysigt?!
Dock fick vi se att det fortfarande inte är okej med honom till min stora besvikelse.
Då han inte kan gå i nerförsbacke med ryttare på ryggen utan att sänka ryggen rejält och höja upp baken och visa en irritation. Antagligen reagerar han så för att jag sitter till i sadeln på ett annat sätt.
Så tänkte känna igenom hans rygg idag och se om jag får någon reaktion.
Känns inte alls roligt men jag håller tummarna för min fina kille!
 

Happiness when it flows fast

Ååh är så glad och lycklig!
Kommer att sätta igång Arnold nu när han börjat återhämta sig efter sommar plus att jag passar min kompis häst ett tag framåt. Känns så roligt att få själv få jobba med två "nya" hästar.  
 
För Arnolds del som verkligen behöver bygga muskler och än så länge enbart ska skrittas så tänkte jag försöka köra varannan dag med lösgörande arbete i paddocken/manegen och varannan ut och klättra i skogen utan ryttare.
Plus att jag varje dag kommer att "behandla" stresspunkterna på honom så att han kan arbeta på bättre och bli mer avslappnad.
Pikeur som är min kompis häst är en blyg och försiktig pojke. Vilket jag tycker gör att det ska bli kul att verkligen lära känna honom och försöka få fram hans personlighet ännu mer, samtidigt som det blir skogspromenader, klättring och dressyrarbete i paddocken/manegen.
Ska bli så himla kul!
Dock brukar jag inte vilja lägga upp något sånt här "schema", jag föredrar att komma till stallet utan någon speciell plan och ta det lite mer som det kommer efter känsla istället. Vilket jag kommer fortsätta att göra men tänkte att ni ändå kunde få ta del av mina tankar över hur jag vill lägga upp tiden med dom båda.
 

As the leaves fall down

Nu är verkligen hösten framme!
Jobbnätterna är mörka, regniga och kalla. Även om jag blir genomblöt och kall så är det mysigt ändå!
Kommande vecka kommer fyllas med jobb varje natt och mycket häst. Då jag i mitten på veckan kommer börja passa min kompis lille blyga pojk. Ska bli riktigt kul att ha en häst att pyssla med om dagarna.
 
Har verkligen en stor lust att stänga ner min telefon och begränsa min tid vid datorn pga alla negativa tankar som dom bidrar med. Tänk vilken skillnad det skulle bli på sättet man levde om man struntade i att lägga ner tid på teknologin och var ute i naturen eller gjorde annat istället.
 
RSS 2.0