I close my eyes so I can hear you sing for me

Det faller stora snöflingor i mängder utanför mitt fönster. Så trots att jag planerat att spendera min lördag åt att repetera människans muskler och skelettdelar, så bara måste jag få komma ut och ta ännu fler fina vinterbilder än de jag redan fått på mig och min fina pojke. Det gäller att ta vara på all tid man får till att leva och vara där man är just nu, så en liten paus från pluggandet för att bevara denna dagen i bildformat borde jag tillåta mig själv till att få göra.

Helping a friend is what's important

Den ryggövning jag fått som uppgift av sjukgymnasten att göra minst en gång om dagen är en övning som är även väldigt bra för "friska" hästar att få göra, då den får hästen att sträcka ut på ryggen och bli lösgjord.
 
Den går helt enkelt ut på att jag ska låta honom gå på en volt med huvudet sänkt och böjd lite inåt. Vilket auutomatiskt gör att han får sträcka ut sin yttersida.  
Eftersom Arnolds låsningar sitter så att han inte arbetar på med sin högra sida så börjar jag med att gå ett varv i vänster varv och byter sedan till ett varv åt höger med.
Därefter får han gå på rakt spår en liten stund, innan vi sedan upprepar samma övning igen.
Storleken på volten beror mycket på hur lösgjord hästen är, i Arnolds fall som har låsningar som hindrar honom så har jag börjat på stora volterna. Och kommer att jobba in på mindre volter efterhand att han klarar av det större volterna. Tillslut ska man kunna låta hästen gå mer eller mindre i en liten cirkel runt en.
 
Rekommenderar denna lilla men ändå så givande övning till er som även har hästar som inte har låsningar.
Och också att man i denna kylan låter hästen få komma igång i kroppen lite innan genom att promenera i ca 10 minuter.
I filmen nedan finns det med några klipp från när jag och Arnold gör denna övning, dock ser man kanske inte så jätte bra. Men det är alltid nåt.
 

Let the soul talk for a while

"Jag hindrar mig inte genom händelser i mitt egna liv. Enbart drar mig uppåt och neråt av känslosamma dagar.
Jag vet innerst inne vad jag är men samtidigt vill jag ut och få se livet runt omkring. Därför jag liksom är som jag är just nu. Man måste våga utvinna nya saker i livet för att sedan nya erfarenheter bevinna."
 
-Min själsliga röst
 
"Följ hjärtat ditt. Tillslut finner du vad du söker efter. Detta är en lärosam fas i ditt liv."
- Min inre guide    

I wanna be in your dreams to

Vill bara få somna om och drömma vidare i samma dröm som jag hade inatt.
Ibland undrar jag varför inte drömmar man drömt kan vara verkligheten och vad dom har för mening när dom uppstår ifrån ingenstans.
Denna drömmen cirkulerade kring just den person som jag i snart 2 månader försökt släppa taget om, drömmen fick mig att vilja ge person en ny chans. Men samtidigt vet jag innerst inne att det är jag som kommer ta skada av det. Tänk att tankar kan förändras så snabbt.
 
 

It takes alot to realize

Tänkte bjuda på två bilder från när jag var i ridhuset med Arnold förrut idag.
Han blir bättre och bättre i ryggövningen även om vi ännu fortfarande går på stora volter.
Blir så glad över alla små framsteg han gör och hoppas verkligen att han tillslut ska bli helt bra i ryggen.
 
Förövrigt så slog det mig verkligen hur simpelt det är att vara med honom. Det känns så skönt att kunna göra saker, umgås och jobba med en häst som man kan lita på som vän, inte behöver oroa sig över hur han ska reagera eller känna sig på något sätt orolig tillsammans med.
Vi är oss själva och trivs i varandras sällskap vilket gör att varje stund tillsammans alltid blir något speciellt.
 
Filmade lite när vi gjorde ryggövningen, så tänkte att jag kunde visa på film i samma veva som jag tänkte förklara vad det är vi sysslar med och vad den gör. Så håll utkik i närmsta dagarna.

Christmas morning lives in your memory

En liten film från min julaftons morgon.
Att vara uppe i stallet redan vid 7 snåret var bland det mysigaste jag vart med om, helst med tanke på att det var just julafton. När klockan slog halv 9 hade jag även redan vart ute och joggat lite med en av ponnyerna som jag passar nu under juldagarna.
Därefter var det dags för ridskolans årliga julkadriljstradition som är ett måste att se på varje julaftonsmorgon vid klockan 9. Efter lite mys med Arnold i hagen, promenad med ponny nummer 2 ute i snön och diverse stallsysslor så befann jag mig hemma igen. Något sliten i kroppen, natten med bara knappt 6 timmars sömn kom ikapp mig.
Men hade ändå en mysig eftermiddag och kväll sedan med släkten.

So this is christmas

Vill önska er alla fina läsare där ute en riktigt goo jul!

When the dark fall so does the snow

Tänkte vara smart att göra klart i stallet innan snöstormen slog ut här.
Dock hann jag inte, från ingenstans så blåste det upp och snön började vräcka ner samtidigt som mörkret la sig.
Alla andra i stallet hade tydligen varit väldigt morgonpigga och vart i stallet tidigt.
Så därför var jag helt ensam med hästarna i mörkret.
Det är verkligen något speciellt med att vara ensam i stallet med hästarna som står och äter i sina boxar, när det är mörkt och snöar ute. Och helst dagen innan julafton!  
 
Nu blir det att sova, för imorgon planerar jag en mysig snö morgon i stallet med hästarna.

I will give you my all and more

 
Fick syn på denna film och blev så rörd. Man blir så varm i hjärtat och oerhört glad när man ser att det finns människor som är villiga att ge allt för sin häst och bästa vän. Det är synd att inte alla hästmänniskor har denna synen när det gäller deras häst.

I would move mountains if I could

"Att kunna vilja göra saker är alltid lika viktigt inombords för utan en vilja kan man omöjligt ge hjärta och själ till att lyckas med något vidare bra resultat, varken med kärlek eller ömsesidig vänskap eller framsteg genom att vara ett team. Man måste både ha viljan att lyckas samt viljan om att lära sig nya saker.
 
Som jag tidigare sa så är att vilja något eller att vilja lyckas det viktigaste. Det väger ju över själva resultatet.
Men saker kan försvåra våra viljor ibland och det kan hända att de saker kan ge en mer negativ effekt i våra liv men jag tror ändå att lyckas man bara ta sig igenom de saker som rubbar balansen i ens liv så kan man sedan leva vidare med en ny erfarenhet. Och i lärdomarna man mött på vägen.
Hinder är ju trotsallt till för att bestigas. Varför skulle de annars uppstå?"
 
Citerat från dagens session med en klok herre till häst.

I search for the light just so you can be free

Håller ännu en gång på att bli sjuk. Det är verkligen helt sjukt hur många dagar jag vart sjuk under denna hösten.
Har förresten trotsatt min fotfobi genom att ha vart tvungen att massera främmande människors fötter i skolan förrut idag. Ni visste kanske inte att jag har fotfobi? Men ja det har jag, inte mina egna men andras då förståss.
 
Suttit hela kvällen och försökt komma på något inspirerande eller kul att skriva, men inser nu när klockan rullat iväg att det faktiskt inte är någon mening att sitta här mer och fundera på det. Ligger lite lågt nu när jag inte haft varken tid eller inspirationen till att fotografera. Men den kommer snart tillbaka! 

Take me to your heart

Efter att ha kunnat jobba med Arnold genom telepati och genom att använda min egna kropp för att påverka hans kropp så har jag verkligen kunnat öppna ögonen får hur hästarna jobbar med sin kropp under oss ryttare och hur mycket vi verkligen påverkar dom.
Det är väl på gott och ont antar jag, för samtidigt som det är så himla bra så är det också så att man slås av en smärtsam sanning.
När man ser en häst som tvingas gå inspänd redan från de att man hoppat upp i sadeln, ger de en värk i kroppen, tänk vilka spänningar det borde bidra till. Jag tror det är enormt många hästar om inte nästintill alla som bär på ett antal spänningar på grund av oss människor och sättet som vi rider dom på.
Hade vart så himla intressant att få fortsätta jobba på de sätt som jag gjorde med Arnold, börja på marken för att sedan utveckla det vidare till ridningen också. Tror det hade kunnat bli ett så grymt bra samarbete mellan människa och häst även om det skulle behöva ta den tid det behöver, vilket hade kunnat bli flera år.
 
Jag har svårt att se ett fungerande samarbete där människa och häst jobbar tillsammans i takt med varann, om det inte ligger en enorm mängd av tid, kärlek och vänskap bakom de. Det vill säga ett samarbete där inte en ryttare enbart sitter och styr hästen till att göra saker hit och dit för att man kräver det.
Men de få gånger då man får chansen att se dessa relationer mellan en häst och en människa, där kärleken och vänskapen går före framgång och båda jobbar tillsammans som en. Då kan man verkligen inte bli annat än rörd!
 
 

I stand by your side

Blev en kort och tidig stund i stallet idag.
Åkte upp vid 8 tiden direkt efter att jag jobbat. Var mysigt att komma till stallet så tidigt när det fortfarande var mörkt och hästarna nöjt står i sina boxar och äter frukost.
Arnold var rätt förvånad över vad vi skulle hitta på ute vid den tiden på dygnet när ingen annan av hästarna skulle med ut. Och stannade innanför stalldörren och kollade ut i mörkret.
Men kom strax därpå med ut ändå, nyfiken och glad som vanligt.
Blev en kort sväng in i ridhuset för att göra ryggövningarna och mysa lite.
Kan inte låta bli att bli så varm och glad inombords när man är med honom.
Två dåliga mobilbilder på min fina kille från i morse, om ni nu inte kan se detta. 

You make my heart skip a beat

Finaste killen, vännen och hästen i min värld

Where did the time go?

Lever så mycket i enbart nuet just nu att jag blev chockad över att det vart så tomt här i några dagar och minns inte heller vad jag gjort de senaste dagarna som gjort att det blivit så tomt.
Vart i skogen och klippt granris och pyntat hos både Tindra och Arnold, så även dom nu har fått lite julfint.
Gjorde ryggövningarna med Arnold för hans rygg, och han har blivit så mycket bättre måste jag säga jämfört med hur han var när vi första gången gjorde övningarna!
Min kropp som egentligen är konstant trött är nu tröttare än någonsin och jag somnar snart sittande, så tänker gå och lägga mig och ladda inför en natt av jobbande.
Gamla bilder från när jag pyntade hos Gotthe 2010, men Tindra har samma box och rätt så liknande julpynt i år.

Living in my dreams

Har verkligen haft en av årets mysigaste eftermiddagar!
Att sitta på en varm hästrygg ute i snön samtidigt som det snöar och nynna på mysiga jullåtar gjorde verkligen min eftermiddag till en av de bästa på länge. Tindra var lugn som en filbunke men samtidigt lika alert och glad som vanligt. Med henne går det verkligen inte att vara sur eller må dåligt, för hon lyckas alltid sätta ett leende på ens läppar. 
Att sen, efter en mysig promenad hem i mörkret tillsammans med dagdrömmarna, komma hem till ett varmt hus som luktar nybryggt kaffe gjorde bara att den där mysiga julstämning kom krypandes ännu mer.
Kvällen har därför spenderats i köket med mamma som bakat och pappa som kokat gröt.
Satte på den julskiva som vi alltid spelar vid jul, slog in lite julklappar och njöt för fulla muggar.
Nu kan jag verkligen somna gott efter denna mysiga och juliga eftermiddag och kväll.

Cold and blue

Termometern visar att det är strax under -10 grader ute och av att dömma från den lilla stund jag var ute när jag skulle till garaget så var det en riktigt bitande kyla idag.
Blir att strax dra på sig flera lager med varma kläder och tjocka raggsockar så jag förhoppningsvis slipper frysa i stallet.

Well I guess your voice broke the silence

"Det sociala livet är något viktigt mellan oss hästar och därpå byggs en säkerhet till sig själv och andra på.
Jag bygger på min självkänsla och inre trygghet varje gång jag kan vistas med andra hästar och få lära upp och läras utav dom. Det viktigaste en häst ska få känna är en respekt, tillit och förståelse av andra hästar och varelser. Det viktigaste i mitt liv är att kunna leva efter de tre sakerna och samtidigt kunna leva upp till min människas viljor för dagen."
 
Ett litet urdrag från dagens session med en häst.

I wanna set you free to be the one you are

Har sovit mig igenom i stort sett hela dagen och skulle kunna sova i flera dagar till känns det som.
Men imon vankas det jobb och nya djur att prata med, ska bli spännande!

Take me back to winter paradise

Spenderat nästintill hela denna iskalla dag i stallet. Men det ångrar jag inte en sekund!
Rebecka kom upp och tog jätte fina vinterbilder på mig och Arnold ute i snön, fått spendera tid med lite goa vänner och bara vara. En sån där mysig stall lördag som förr i tiden när man var yngre och jämt hängde i stallet på lördagarna. Gosh vad jag behövde det!
 

Winter is back in town

Fick äntligen kommit iväg till stallet igen efter på tok för många stallfria dagar.
Goa ungarna skulle tolka så självklart hakade man på med kameran i högsta högg.
Dock avstod jag från att vara med och tolka detta år, sist var jag ju livrädd och trodde jag skulle slå ihjäl mig vilken sekund som helst. Haha. 
Sjukt vilken kyla det var ute dock! Efter att ha vart ute i strax över en halvtimme så började kylan redan krypa in under alla lager med kläder som jag hade på mig.
Fick myst med Tindra, spendera lite tid med en go vän och även med Arnold.
Var så himla mysigt att bara stå vid hans boxdörr och låta fingrarna åka igenom hans päls, samtidigt som han somnade djupare och djupare.
Vi pratade lite en stund innan han började somna, när vi båda inte blev distraherade av omgivningen.
Så härligt att få prata med honom lite också. Min fina kille ♥
 

I know that you like when I kiss you

Efter att ha inte kunnat vara med hästarna i snart två  veckor så börjar det verkligen att kännas av.
Man saknar dom något enormt och det känns riktigt tomt när man inte är i stallet all den tid man har över.
Vill bara dra fingrarna igenom en varm päls, mötas av en nyfiken blick och känna en varm mule burra runt i håret.
Förhoppningsvis kan jag få stillat min hästabstinens redan imorgon.

Open my eyes to your sunset

En film från två tillfällen när jag tömkörde Arnold med stora delar enbart telepati för några månader sen.
Den blev lite slarvig och inte alls så välarbetade som den förtjänade att bli, men se värd tycker jag allt.
  

I see right in to a white fairytale

Tänk att man aldrig slutar att bli glatt förvånad av att vakna till ett vitt landskap utanför fönstret.
Snöat hela dagen vilket jag tycker har vart super mysigt trots att jag spenderat dagen pluggandes i skolan istället för ute i skogen eller i stallet. Tror dock jag behövde få komma till skolan, med tanke på vilka underbart goa klasskamrater man har så kan man ju inget annat än att vara glad efter att ha spenderat en dag med dom.
Fick även gjort en fysiologi tenta vilket jag tror och hoppas gick bra. Men min känsla säger att den gjorde de och den brukar ha rätt. Får vänta och hålla tummarna!

It's just the way you are that makes me smile

Att vakna varje morgon och mötas av ett frostigt landskap är nog bland det bästa som finns.
Temperaturen ligger på under -5 grader och nu är vintern påväg med stora steg.
Sitter just nu och fantiserar om olika fotograferingar som jag vill göra till vintern.
Ser så mycket fram emot denna månaden och allt som jag tänkt hinna få gjort och njuta av.

Remember our walk in the winter wonderland?


I will forever keep my angel close

Siiter in i småtimmarna i mörkret som lagt sig mitt rum och lyssnar på mysig musik.
Borde väl sova, men kan inte hjälpa tycka att det är så mysigt att sitta uppe såhär på natten.
Man skulle tänt lite ljus och haft en kopp varmt te också så hade natten vart på topp.
Samtidigt är det i dessa stunder som jag också kan få tänka ut ordentligt, vilket nu är mer än behövligt.
Framför mig väntar nu en tid som jag inte kan förbereda mig inför.
En tid som kommer bestå av så grymt mycket känslor som åker fram och tillbaka. Och ja, det kommer nog bli rätt tufft för mitt mentala men samtidigt får man låta tiden utvisa vad som komma skall.
Att få känslor för en människas vackra insida kan ibland bli jobbigare än vad man tänkt sig, hur vacker den än är.
 
Inatt sover jag i famnen hos änglarna och hoppas dom kan guida mig igenom tankarna.
Kom ihåg att du är värdefull!

RSS 2.0