Lovely memories with my dear friend

Haft en väldigt avkopplande och härlig eftermiddag med Tindra i stallet!
Känslan av att efter en riktigt seg och jobbig dag i skolan, kunna några timmar senare sitta på hästryggen och skritta ut i höstens underbara solsken och bara njuta av stunden. Helt underbart!

Jag verkligen älskar hösten, om man bortser från all skola och mer tänker på hur naturen skiftar färger.
Det regnar en del, men att somna till ljudet av regnet smattrande mot rutan är bland det mysigaste som finns.
Men samtidigt efter att det regnat mycket så uppskattar man solens strålar så mycket mer när dom kommer fram igen med. Luften är så energi rik och full av syre efter allt regn.

Vi lekte en stund när jag precis kommit upp med, haha riktigt kul!
Hon började små nafsa på min jacka vilket jag besvarade med att börja "nypa" henne vid mungipan.
Vilket hon besvarade med att försöka nafsa tillbaka på min hand och så höll vi på ett tag.
Haha, om det är nån som kan få en att bli glad så är det verkligen hästarna.
Patetic

Suttit i någon timme och lyssnat på en och samma låt nu.
Texten är rätt fin och känns så passande faktiskt.


Jag kommer nog aldrig bli riktigt klok på människan även om jag själv är en.
Hur en ynka människa kan skapa så mycket kaos i någon annans liv.
Vilken makt, och vilket slöseri på makt!
Rätt sjukt och människan är väl en av dom få varelser på denna jord som livnär sig på att förstöra för andra av sin egna sort.


Like the earth changes so does the nature

Efter att ha gått och kännt mig stressad under dan, så var det otroligt härligt att meditera när jag kom hem!
Tänkte prata med en katt sen, men gud va svårt det var att "komma in" på hans frekvens!
Jag har insett att lättaste sättet att förklara hur man "kopplar" ihop sig med ett djur när man ska prata är helt enkelt att man ställer in sig på deras frekvens.

Blev lite störd av en nyfiken häst som ville delta i mitt kommande samtal med denna katt, tillslut kom flera och ville de. Så fick helt enkelt bli att jag stängde ute dom alla. Det är trotsallt mitt och denna katts samtal.
Tillslut lyckades jag få kontakten jag sökte efter.
Pratade ju för ett tag sen med familjens två andra katter som var rätt olika och med spänning väntade jag på att få reda på hur denna tredje katt var.
Mitt svar blir väldigt jordnära!
Han berättade om jordens olika element och dess uppgifter vilket var väldigt intressant!

"Låt himlen guida oss genom livets säkert mystiska tunnlar och genvägar som med ens laddas av energin från naturens element. Luft, eld, vatten, grönska alla bidrar med så otroligt mycket. Elden laddar om gamla batterier till nya fulladdade energibomber. Luften rengör energikällor med dess svala bris som driver bort gammalt skräp, åtminstone de vi inte mer behöver. Grönska som ny skapar energi av alla dess former och lukter som bidrar aktivt i processen. Och vatten som släcker elden när tiden är inne. Låt dessa element vägleda vår resa genom livet tillsammans med de man som mest älskar och behöver."

Pratade även med en ponny jag tidigare pratat med. Jag blir alltid lite fascinerad från de gånger jag pratat med honom, för på nåt sätt är han så medveten när han pratar med mig om att jag jobbar som en mer eller mindre förmedlare. Och han pratar mer rakt åt sin ägare än till mig. Det blir så mycket mer personligt och "inpå" hela sessionen då. Vilket klart är lärorikt för mig, då jag själv lär mig på vägen.

"Man vill så mycket att de ibland tar stopp. Stanna då och låt livet komma till dig istället för att hela tiden försöka fånga dagarna och ögonblicken."


Stuff for today

Måste bara börja detta inlägg med att säga vilken underbar höstdag det har varit!
Promenerade upp till stallet i morse och det var helt underbart ute!
Luften var sval och full med syre, allt var så himla underbart och energirikt.

Har förövrigt spenderat förmiddagen ute på Nääs ryttarförening med en kompis och agerat fotograf då hon hoppade clear round där. Jag kommer nog aldrig att sluta bli imponerad när jag kommer till Nääs, att först köra igenom dom maffiga grindstolparna och igenom den stora och långa allén där trädet bildar som ett tak över vägen. Och sen mötas av en stor sjö, slottet och den gamla stenladan.
Allt är så fint och har ett sett att se så orört men ändå välskött ut!
På själva clear rounden var det kaos på framhoppningen, där barnen hoppade hindrena åt båda hållen, mammor stod ivägen framför hindrena och unghästar som man inte visste riktigt vart man hade dom.
Det var rent av kaotiskt och livsfarligt!
Men vi kom iallafall där ifrån hel skinnade, något blöta och sandiga men utan skråmor.
Gick ner en liten stund till en gräshage där det stod två hästar vid grinden och kollade på alla människor och hästar som gick runt på parkeringen.
Hälsade på dom båda och ponnyn av dom började direkt intressant att försöka nafsa lite, sådär typiskt lite glupska ponnyer. Vilket jag glatt besvarade med att nafsa tillbaka på honom lite retfullt.
Han var så charmig! Spred en sån glädje i mig och så fort mina fingrar rörde vid hans panna såg man hur hans ögon gav ett lugn. Så himla mysig häst!


(En bild på denna charmiga ponny)

Enjoy the dream

Jag avgudar de liv bortom dagens samhälle, bortom pengar och tid.
Där dagar kommer och går, drömmarna gror och man kan njuta av naturens vackra siluetter.
Ett liv där utseendet inte spelar roll, smutsig som nyduschad, svart som vit.


Stronger then your mind

Jag kan inte sluta förundras över vilken styrka djur har.
När jag säger styrka menar jag inte den fysiska som i muskler utan den mentala styrkan.
Dom kan höra mycket av det vi människor både tänker och säger, men dom lever ändå vidare.
Hur mycket klankar vi människor inte ner hästar, eller djur överhuvudtaget.
Hur många gånger har man inte hört hur nån säger diverse fula ord och kommentarer om djur, om deras utseende eller beteende. Svordomar och kommentarer.
Men om man kollar på hästarna som ett ex. dom står ändå där varje dag med lysande ögon och kollar glatt efter oss både när vi kommer och går. Ställer upp för oss även när vi som minst förtjänar de.
Vilken styrka!


Peaceful lightning

Friden har lagt sig.
Trots att jag har saker som skall göras var dag och ligger redan efter i skolan.
Så känner jag ändå lugnet som fyller min kropp. Det är så grymt underbart!
Lever i en mental dröm för tillfället, eller är det så att jag fått och får så mycket hjälp av några unika hästar så jag kan leva såhär för att lära mig?
Eller har jag helt enkelt kommit så långt i min utveckling att jag nåt denna punkt?
Hur som helst så vill jag bara att ni ska veta att det är helt underbart!
Att ständigt känna den underbara känslan man får efter att ha mediterat i en stund, man är i frid med sin omgivning och allt runt omkring den. Allt kommer lösa sig och bli bra.


Doing what your meant to do

Fördelen med att sluta tidigt i skolan och gå korta dagar är att jag får mer tid till att göra något jag älskar.
Bortsett från att jag prata i telefon förrut så har jag under eftermiddagen pratat med två katter.
Båda från samma hem men så olika.
En av dom är en riktig livsnjutare medans den andra är en självständig och bestämd katt som vet vad han vill och följer sin väg. Samtidigt som dom båda var väligt "nere på jorden". Ska försöka prata med deras tredje katt någon dag med, ska bli spännande att se hur den är!

"Fantastiskt hur livet kan ge oss så mycket av allt vi behöver. Vart finns energin som ger oss styrka, vänskapen som våra vänner ger, kärleken som våra kära omsluts runt? Kring oss svävar luften fri för våra andetag. Men molnet svävar fast i himlen. Se dig omkring och njut av vad livet ger dig. Skulle du göra som mig och njuta så omsluter livet dig så mycket mer än vad du kan tänkas tro faktiskt."

"Se på mig, självkänsla, tror på mig och förtroendet till mig själv ger mig en stark syn att åstadkomma det jag vill nå av dagen helt enkelt. ser jag ut som något annat kan jag också tänka som så men nu är jag inte de.Accepterat och bättre levnadsdrömmar, helt enkelt. Vill jag något gör jag det."


To know where you belong

Ååh vad jag just nu bara älskar mitt liv!
Suttit och haft ett hyfsat långt samtal med en ägare till en av hundarna jag har pratat med för ett tag sen.
Tycker det är så kul när djurägare kommer och ställer frågor i efterhand om vad deras djur menat med vissa saker dom sagt. Också om vad jag kännt, fått för uppfattningar och låtit mig få berätta om allt jag kännt.
Bara en sån sak är så stor för mig, för ofta efter en session så har jag så mycket känslor och intryck att jag behöver få prata ut om dom.
Att sen kunna hjälpa dom genom att säga vad jag rekomenderar för att deras djur ska må bättre eller att deras relation ska bli starkare, gör det hela ännu roligare och mer värdefullt!

Fick även mejl från en hästs ägare, som jag pratade med härom veckan. Likaså där frågor om det hästen sagt, vad jag uppfattat och ville höra mina råd.
Det ger mig en känsla av behövlighet och värmer inombords att veta att jag gör inte bara något jag älskar utan också något bra för andra.The start of your regular life starts now

Idag fick jag i sakta mas dra mig till byggnaden där jag kommer nu spendera ca 8 månader till av mitt liv, innan gymnasie tiden blir ett avslutat kapitel i mitt liv.
Kan fortfarande dock inte förstå att jag kommit så långt som till sista året.
Efter nån timme i skolan och någon timme i stallet för att se på dom nya lektionshästarna, så var jag helt slut!
Kändes att man inte är van vid att vistas bland så mycket människor på en och samma gång.
Men man kommer nog in i det med tiden igen, och får helt enkelt ladda upp med mer energi om dagarna.

Tänk vilken lycka att kunna spendera varje dag på en plats där man kan känna ett ständigt lugn, med nån man kan dela kärlek och minnen med, samtidigt som man där gör det man älskar rakt av.
Tänk vilket liv man skulle ha!

Så himla synd att dessa två bilder är tagna från en film, önska att någon hade fotat dom istället så skärpan skulle bli bättre. Hade så gärna viljat göra tavla av någon av dom, då jag älskar känslorna i bilderna. Men men kommer säkert fler tillfällen att få fina bilder.


Seeing does eyes that makes me weak

Fick pratat med en häst, vars namn jag inte vet, nu ikväll åt en tjej.
Kändes lite motigt att höra vad han/hon sa i mellanåt.
Är väl i en liten svacka med djurkommunikationen för tillfället, men inget som inte kommer gå över.

"Kärlek, respekt och vänskap är en relation. Låt oss följa den vägen med."

"Kämparglöd finner du bland oss alla. Vissa mer än andra såklart. Men den bär vi alla på inombords."


Var en klok ponny, men som tog mycket energi med under den stund vi prata. Trött och hade ont. 
Är för övrigt väldigt kul att se hur mejlen ramlar in med jämna mellanrum från människor som vill att jag ska prata med deras djur! Det är synd jag inte har tiden och orken mentalt att få gjort dom åt alla lika fort.
Men somsagt jätte kul! 

 

Some words put together to make something useful

Verkligen försökt hålla mig till det underbara lugn som jag bara älskar att befinna mig i.
Som i en egen liten bubbla av ro.
För att försöka få njuta lite extra av dagen. Som i övrigt bestått av några timmar i stallet, träning, tvättning och lite annat förberedande inför skolstarten.
Känns rätt motigt att gå tillbaka in i den orättvisa världen av studier.
Förhoppningsvis har jag lärt mig en del i sommar om mig själv som ska underlätta sista året på gymnasiet.


Last day of summer

Tar och går upp till stallet en sväng nu.
Tindra behöver komma ut och gå - likaså jag.
Så sista dan av ledighet kommer få spenderas med henne.


Back home

Kom hem från Småland igår kväll.
Fick hoppa av halvvägs pga åksjuka, så satt i nån timme ute vid Vättern i väntan på att pappa skulle komma.
Men nu är jag hemma i alla fall.
Dock är det som vanligt att man längtar tillbaka när man väl kommit hem.
Tänk hur fint det kan bli med lite grönska och solsken?


Finding does nice words to our friendship

Jag erbjuder dig fred.
Jag erbjuder dig kärlek.
Jag erbjuder dig vänskap.
Jag ser din skönhet. Jag hör dina behov.
Jag känner dina känslor.
Min visdom kommer från den Högsta källen.
Jag hälsar den källan i dig.
Låt oss arbeta tillsammans för harmoni och kärlek.


Friendship

Lycka är att ha en vän.
En vän att dela minnen med.
Spendera eftermiddagarna med.
Leva i frihet med.
I lugn och ro.Last days of freedom

Åker en sista sväng till fina Småland för denna sommarn.
Sen är det dags för ett sista tufft år på gymnasiet innan jag äntligen är klar med detta steg i livet.
Har några tidsinställda inlägg som ni kan underhålla er med att läsa under tiden som jag njuter av sista dagarnas frihet.

Like in a dream


Tänkte visa er några fina bilder ifrån gårdagens lilla photoshoot med Molly och Sillen. Så fina att fota!


A walk to remember

Haft en härlig dag idag faktiskt!
Efter att ha jobbat som fotograf i några timmar, hade jag en kul photoshoot med en stallkompis.
Sommartema, med vit klänning-blommig äng och en glad men något svårflirtad ponny.
Så kul att ha en photoshoot igen, helst när man verkligen blir nöjd med flera av bilderna!

Jag fick sen spendera tid med en kär gammal kamrat och sitta på hans rygg igen.
Efter en hel del mjukgörande övningar som sidvärtsrörelser, volter och flera övergångar från skritt och trav för att få fram honom mer. Så släppte han till och blev så mysig!
Det kom stunder då allt verkligen stämde helt, mina händer var väldigt lätta, jag hade inget i handen, han var koncentrerad, jobbade bra i kroppen och min sits var helt okej.
Det är just den känslan från de stunder som jag tänker ta med mig och glädja mig åt ett tag till.
Fina Bosse ♥Picture from memories in the pastAvslutar denna kväll med en sommarbild från havet. Saknar känslan av att sitta där vid havet, andas in den syre rika luften och njuta av ljudet från vågorna som sakta rullar in mot bergskanterna.

Smile while the summer is still here

Efter en lång dag med mindre barn och hållt i ridläger med mina stallkompisar, så sitter jag nu hemma i mörkret till ljuset från data skärmen.
Avslutade dagen i stallet med en rogivande promenad hem i solnedgången.
Sån härlig kväll!

Dagen har för övrigt fyllts av promenerande i skogen med hästar och barn, badning av ponnyer, brännboll, grillning och lite annat. Blev en liten fotografering med Molly och Emelia också, tillsammans med Sillen och Spencer. Känns som fotograferinger rullar på framåt och till helgen är det dags för två dagars fotografering av dressyr ekipage.


Destiny sky

Häromdan kom en efterlängtad bok till min brevlåda.
"Tolka ditt öde" en filosofisk och rätt djupgående bok som verkade så grymt intressant när jag läste om den.
Har ännu bara hunnit läsa några få sidor i den och bläddrat lite.
Men den innehåller så grymt mycket bra saker!
När jag satt och läste lite om just att man kan få fram saker som kommer ske i sin framtid.
Små tecken, signaler, drömmar osv.
Gjorde vissa saker något bekräftade för mig och fick mig att inse att jag borde göra som hon som skrivit boken gjorde när hon var yngre.
Skriva ner alla saker som kommer upp med tiden om min framtid, just för att se om dom vart sanna.
Helst eftersom vissa drömmar tecken är såpass starka.
Och det är en specifik bok som ska fyllas med dessa ord om framtid, jag måste bara finna den.


There can be miracles


Efter regn kommer solsken.
Spenderade en del av kvällen ute i den svalkande luften och kände hur händerna bara flyttade runt kameran i ett antal olika vinklar och tog den ena fina bilden efter den andra. Tur?
Eller medvetet bara låta händerna tillsammans med kameran skapa, utan att hjärnan kom emellan.


Helpless

Suttit nu under kvällens mörkaste timma och gjort klart en session med en hund.
Då han var tvungen att avbryta sist vi pratade.
Känner mig så grymt tom nu efteråt, hjälplös.
Som att stå fast vuxen i marken medans man typ har en häst som galopperar ifrån än.
Om ni förstår känslan?

Detta är en hund som ägarna vad jag hört har problem med.
Han har enligt min uppfattning av det han sa, tendens till att kunna anfalla främlingar när dom kommer till deras hus om dom inte har ett lugn i sig. Väldigt envis i sitt beteende, som är svårt att kontrollera.
Samtidigt som han ett antal gånger tar upp något om en man.
Får känslor av att han inte är bra, tendens till att kunna skada folk i sin omgivning.
Och jag känner mig så hjälplös mot honom.
Får försöka sova och smälta känslorna lite.
Imon kommer jag rätt garanterat ringa till en nära person vars patient äger denna hund, för att helt enkelt få ordning på känslorna mer och se vad hon har att säga.
Relaxing

Regnet öser ner utanför i mörkret och smattrar sådär rogivande på rutan.
Tänkte krypa ner i sängen till en bra bok och försöka komma ner i varv efter en kväll bland tusentals människor inne på Liseberg.

Sometimes I just sit and enjoys the company
För övrigt har jag idag blivit klar med min hästfilm till mitt projektarbete Ridhäst vs. Vildhäst.

Last days of vacation

Åkte ut på en sista sväng med Johanna till betet.
Satt bland goaste killarna.
Lite trist för dom att betet är över om några dagar och det är dags för dom att slita ännu ett år.
Ibland är man väldigt glad att man inte är lektionshäst, även om man själv måste genomgå ett antal ångest fyllda dagar vid skolbänken. 

 


Sometimes you just get a good feeling

Spenderade någon timme åt att sitta ute hos Tindra i förmiddags.
Mysiga tjejen som kommit hem från betet nu. Det lite komiska är att många hästar brukar vara runda om magen och tappat lite muskler när dom fått bara gå och gotta sig i några veckor.
Men inte lilla Tindra inte, hon har verkligen blivit grymt fin i kroppen om jag får säga de själv! 
Så härligt att se och ska bli riktigt kul att se hur hon går när hon är helt igångsatt med. 

Testade fota lite svart-vitt med kameran för första gången, vädret var ju så perfekt för de.

Så härligt att kunna sitta i hennes hage med en god vän och prata om typ de mesta och sen bara vara.

  

Stop worry, it will be alright

Det finns bara en väg till glädje
och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka.

Ibland undrar jag om jag är ensam om att tycka att det är mysigt när det regnar?
Man får tid över till att göra saker som är mindre kul ibland men som ändå behöver göras.
Allt utan att känna sig stressad eller tvingad att sitta inne trots fint väder då man hellre vill vara ute.

Och hur friskt blir det inte ute efter en stor regn skur, luften fylls med syre på nytt och växterna får den vätska de väntat på i ett antal dagar.
Vädret är något vi ändå inte heller kan påverka så jag förstår inte grejen till att folk lägger ner så mycket energi på att beklaga sig över det istället för att acceptera de och göra de bästa av situationen.


Summer nights wonderful moments

Åkte ut till lektionshästarnas bete nu ikväll med Johanna.
Så grymt härligt att vara i hästhagen med fyra super mysiga killar en sval sommarkväll med en bra vän!

Att bli mött av att dom kommer galopperandes och sen vill i stortsett inget annat än att gosa, så himla mysigt! Det är när man har dessa kvällar, man undrar varför man inte gör de oftare.


Independens

Det finns vissa saker som gör mig så frustrerad.
Hur människor kan prata med "andras" ord, bara för att nån eller några säger en sak så betyder det ju inte att det är så.
Våga vara dig själv och tro på det du tycker är rimligt!
Har man ingen kunskap så får man skaffa sig de, men inte genom att bara se från ett håll.
Öppna sinnet, känn på de olika sätten att se på saker och sortera ut de du tycker är rimligt från alla håll för att skapa din egen tro.
Vet inte hur många gånger jag läst om häst tjejer som skriver om vad dom tycker om olika bett eller hur folk ibland reagerar för att man rider på ett skarpt bett. Eller hur dom försöker få "groteska" eller "hemska" bilder på hästarnas munnar med skarpa bett i, hur de löddrar kring munnen på dom och hur ryttaren sitter och "drar".
Jag kan erskänna att jag själv tagit några, men jag söker inte reaktioner från andra om att mina bilder visar "groteska" beteenden från ryttaren. Jag vill fånga känslor, det är exakt det jag söker i min fotografering.
Olika känslor - olika situationer
Många av mina bilder är ögonblicks bilder.
Bara för ett bett är skarpt betyder det inte att man skadar hästen?
Man kan lika väl göra den en tjänst.
Inget bett är dåligt sålänge man kan rida med det.

Sen ser man i många fall att en hel del människor rider med ett bett dom inte klarar av att handskas med.
Man ska inte behöva sitta och slita i hästens mun oavsett om man har ett snällare gummi bett eller ett skarpt pessoa bett.
Behöver man det, kallar jag det brist på kommunikation mellan häst och ryttare.
Jag är mycket medveten om mina egna brister i ridningen och står för att jag inte kan rida med alla bett och avstår därför helst att rida med skarpare bett. Men samtidigt kan det vara nyttigt att träna med för att lära sig.
Men man önskar fler okunniga häst människor kunde inse att det är varje enskild ryttare som gör ett bett skadligt för sin hästs mun.
Det kan likaväl vara ett vanligt tre-delat bett som ett pelham.To hold on and still let go

Suttit och funderat lite på det där med att avliva djur.
Hur långt ska man dra ut på de? Är det okej att göra de? Varför sker de så ofta?

Vet inte hur många gånger man fått höra om att folk har avlivat sina djur.
Vissa sörjer sin vän länge, andra lever livet vidare redan samma dag.
Alla är ju så olika. Men allt har sin tid, även sorg har sin.
Man måste få sörja, men sen också komma till en punkt då det är dags att leva vidare hur jobbigt det än är.
Hur länge ska man hålla i sin vän?
Även om jag själv haft otur att de hästar jag verkligen kommit nära och älskat, som blivit sålda allihop.
Men jag har aldrig behövt stå i de läget, att behöva bestämma om det är rätt eller fel att låta sin bästa vän somna in.
Vilket jag är tacksam för, men samtidigt gör de svårt för mig att helt sätta mig in i situationen även om jag försökt flera gånger.
Men jag vet att himlen är värd så mycket mer än att gå runt och lida, ha ständiga smärtor eller behöva gå dagarna i ända med mediciner. Då det inte är något naturligt liv för ett djur.
Men hur ska man kunna släppa taget om den man älskar?
Att säga farväl är inte ett farväl föralltid, älskar man någon tillräckligt mycket och kommit någon nära så kommer man aldrig bli helt ensam.
Det finns inget som säger att du inte kan prata med din vän igen.
Bara för att du inte kan se hon/han, så betyder det inte att dina andra sinnen inte visar att hon/han fortfarande finns.
Ska man komma till nåt avslut av detta inlägg vill jag säga de att jag tycker inte och kommer aldrig tycka att det är okej att ta nåns liv för pengar, då jag inte tycker pengar har det minsta med detta att göra.
Alla förtjänar vi att få leva ett bra liv, men inte att lida eller utsättas för onödig smärta.
Kan man leva ett lyckligt utan smärta ska man få göra de!


Don't blame it on the innocent

Sitter här något nöjd över att jag fått ordning på alla bilder och fått upp dom på internet för försäljning.
Så nu är livet i sina vanliga lugna banor igen.
Tänkte visa några bilder som blev "utöver" allt jobb fotograferande.
Rätt sjukt vilka svängar dom tar i omhoppningarna för att vinna.
Allt för att vinna, en rosett? ett täcke? ett presentkort?

För det riskerar man att gå omkull, braka in i ett hinder osv.
Om man tänker efter är det rätt sjukt, men man fick se ett antal grymt snälla hästar som verkligen gjorde allt för sina ryttare. Som knappt berömmer dom när dom gjort sitt bästa för en?
Ännu sjukare..RSS 2.0