Uppdatering av arbetet med Oliwer

Var uppe i stallet igår kväll och jobbade med Oliwer. Han fick stå i Söndags då han hade ett sår på halsen och tappat en sko. Konstigt att ingen lyckats reflektera över att hästen hade sår på halsen lr att Dillen(hagkompis) hade ett sår på frambenet och var svullen oså :S aja. 
Fick order från Ullis att han skulle stå. 
Var inte alls taggad till att rida igår kväll du jag verkligen inte var på topp. Så jobbade från marken iaf, så han får röra på sig också. Stötte på ett problem som jag inte märkt av innan. Men så är det ju ibland. Allt går inte som smör med Horsemanship, man stötter på nya saker att träna på hela tiden. 
Iaf så var han väldigt osäker i höger varv. Och jag fick knappt varken stå på den sidan och verkligen inte gå på den sidan när jag lädde honom. 

Så träning gick mkt ut på just att få honom mer bekväm vid att jag går på hans högra sida och att jag hel enkelt får röra mig runt hans högra sida. Vilket inte gick värst bratill en början, hästen började backa, höjde huvet och försökte dominera lite. Men man fårbara tålmodigt fortsätta. 
Och klart uppmuntra honom vilket han verkligen behövde igår. I slutet blev han iaf lite bekvämare av att jag var på hans högra sida, och jag fick även leda honom från höger sidan, även om han inte var helt 100 säker där. Men det är bara nåt att träna vidare på. 
Måste bara nämna att han förövrigt blivit riktigt fin i traven under markarbetet! Söker sig självmant ner i en avkopplad form frmåt och nedåt, och börjat gå mer stabilt i de också. Vilket är skit kul verkligen! :)<3

Bilden e från förra helgen <3 

Tänk vilket minne man kan ha !! Vissa saker glömmer man bara aldrig.

Satt och kollade runt lite på hästannonser för en stund sedan. Endast för jag tkr det kan vara kul att se på bilderna och att jag inte heller hade något att göra. Gissa vem jag hittar och känner igen direkt:o
Latjo!
En c-ponny som var på prov på Jennylund för typ 4 år sen lr nåt sånt. Kommer så väl ihåg han, och berit red honom typ. Stark som bare den och gick knappt att styra. Men jädrar va fin han blivit! Hoppar upp till La hoppning nu med. Hoho nån har gjort ett mkt bra jobb med ponnyn:)

Latjo när han stod på Jennylund.

Latjo nu!

tyskaa

Sitter i skolan och har tyska. Har precis gjort klart min tyska redovisning om Oliwer. Gick la sådär jag orkar inte snacka så tydligt så rätt grötigt men då passar man ju in i tyskland xP
Drar hem en stund efter skolan sen blire att gö nåt med Jimmy :)<3
Förresten ang de beslut jag nämnde tidigare, så har jag gjort det nu. Men kan inget säga typ. Då jag inte vill att nåt ska komma ut försen vi vet om det verkligen blir något och heller inte om den andra person de gäller inte vill att det ska komma ut.
Så det får dröja lite iaf :) Samtidigt som det är jobbigt med svåra val, så känns det lite lättare när man väl tatt dom, även om det kan bli lite jobbigt ett tag framöver typ lr så.

Segt att va i skolan när det är underbart väder ute:(

stallet på g

Klar med dagens pluggning :o :D!
Drar upp till stallet och rider Oliwer nu :) Wish me luck!<3

I light in yoou


Fiint väder ute nu jue! vill ut på myys promenad men nejnej :( Nytt filter till kameran hade ju inte vart fel, så ljuset på bilden kunde blitt bättre och inte dubbla solar :P

Tyskaa -.- Dock skriver jag om Oliwer, så rätt kul ändå för att va skolarbete. Nackdelen är att jag inte vet vad jag ska berätta mer om honom :P<3

äckel dag tyyp.

Hemma efter en låååång dag i skolan.
Skoldan vart redigt seeg typ, efteråt var man lite med Joanna och Christoffer och vi väntade tydligen på jimmy, men han kom aldrig den dissarn :o
Så jag och Joanna drog iaf till donken och deega.
Sen vart de utvecklingssamtal med -.- blääääbbläääbb!
Ooh nytt ord jue :O :D haha xP man blir lite sjuk av att umgås med christoffer o jimmy o joanna xD<3 haha :P
Ska väll ta och sätta igång med ännu mer skolarbete :(
Har en tyska redovisning imon, och kemi rapport som ska in på Onsdag. Så lika bra att försöka bli klar redan idag.

Puss på rumpaahhn<3

bläääh

Ussh! Seegaste sönda kvällen på lääänge!!! -.-

Emelie dag idag

Har ett beslut att fatta nu inom dessa närmsta dar, som kmr omfatta en tid framöver. Så vet inte om bloggande kmr vara på topp :P
Har lite att tänka på oså. Och idag är en sån typisk "Emelie dag" då jag är helt inne i min egna lilla värld. Omedvetet, så går jag bara runt och e inne i mina tankar.
Hänt en del nytt på sistone så är en del man har i tankarna.
Men snart på topp igen. Hang on :)

resume@gårkväll

Gårkvällen vart myyyyys!<3
Började sådär tkr jag väl typ, men blev bättre med tiden om man säger så :p
Musiken var ändå helt ok tkr jag. Vissa band var sådär, fattar inte de där när man typ vrålar nån sång om kommunism, och man hör inte ens vad han sjngr oså. Låter bara jävligt kul typ x)

Efter att konserten var slut typ drog vi ut och satt vid skolan och hade trevligt.  :)
Men ussh va kallt de blir när klockan e efter tolv :o! Aja rätt lyckad kväll sådär iaf ;)
Dock gick ja inte upp försen typ kvart över ett idag xD men jajja. Ibland e de gött att kunna ligga och bara ta de lugnt.

@stallet

Nääh nu tar jag och släpar mig upp till stallet ;)
Har inte en blekaste aning om vad jag ska hitta på med han idag, men de löser sig säkert;)
Det brukar det ju göra:p

puss på rumpaahn<3

Oliwer :)<3

Jobbade med Oliwer igår kväll förresten.
Kan börja med att säga, fy fan va han såg ut! :O Gegga från topp till tå. Och jag som lämnat han svart och blank fick tillbaka en grå häst :( aja blir bara att fortsätta putsa på han :P

Iaf måsta jag säga att fy vad underbart duktig han blivit!!!!!!! :,o<3 Det värmer än om hjärtat att se hur duktiga vi blivit tsm och hur mkt mer vi förstår varann nu!
Jobbade lite smått i repgrimman först, lite repetition av sidvärtsrörelser, flytta bak, följa, stanna. Och bara en sån sak som att flytta bak har han blivit bättre på. Nu kan jag stå vid bogen och flytta ist för att behöva gå emot den. (y)
Släppte han lite senare när han var lite uppvärmd oså. Och de andra ggr jag jobbat med han löst har han följt mig liten bit, innan han inser att han nu e lö soch då gått åt nåt annat håll och skitit i mig. Men nu följde han mig hela tiden, tvära svängar, stanna och annat. :D<3 så bra! 
Tänkte se om jag kunde lura på han lite löslongering med ;) tja, han visste om att han va lös och vände sig ifrån mig efter några steg. Men jag gick åt andra hållet och han kom tbka. flera ggr. Men efter de i skritten så funkade han jätte bra i traven och även galoppen gick han på en volt runt mig. :,)<3 
Blev lite busa också tänkte jag, så lät han få springa runt lite också, och busa med han oså. Fast han vart laat :P haha. Och sen gick han omkull, jävla skitunderlag i manegerna! Hästarna ska inte behöva halka omkull när dom galopperar i ett normal tempo! 
Till en början såg han ut som att han skulle resa sig, men insåg att han orka inte så han la sig ner på sidan. Och jag gjorde inte så stor sak av det till en början för vi människor halkar och ramlar ibland, även hästar lixom. 
Men när han la sig ner ist för att resa sig upp så blev man ju ändå lite orolig att han vridit till benet lr så i fallet. Men han reste sig iaf när jag började röra på mig. 
Och han var väldigt chockad över vad som hänt, men jag bjöd in han till mig och han kom strax där efter. Så fick klappa om han lite och han var verkligen som ett litet barn som har ramlat och slått sig och går till mamma och gråter. Hade han kunnat hade han säkert hoppat upp i famnen på mig :P 

Så gick lite med han lös och stanna några ggr vände osv. Bara för att checka av han lite och att han skulle få hämta sig från sin chock. Sen körde vi försiktigt på igen. Han ville inte till en början, han blev la lite osäker o ville hellre gå in till sin box ist. Men man kan inte sluta sådär. 
Så med övertalning blev det lite mer löslongering. Även lite lugn galopp i båda varven innan jag avslutade han med lite jogging i låg form. Vilket han blivit mkt bättre med att hålla själv!<3 

Sååå kul att de börjar bli så bra! Från att inte alls velat lyssna på mig och inte sökt nån kontakt med mig när han e lös - till att lyssna på mig, vilja komma till mig när jag bjuder in han och främst att vi nu jobbar tillsammans och inte mot varann!<3 Det är nog det bästa med att jobba med horsemanship enligt mig, att man ser skillnaden så tydligt, och hur man helt plötsligt börjar jobba tillsammans ist för mot varann!

Puuss på den söta människa som är intresserad och läst hela inlägget :*<3
 

saturrdaayy

Halloj ;D
Sitter och lyssnar på lite dunkadunka. De blir man alltid på bra humör av ;)
Dagens planer blir att gå en liten stund till stallet nån gång idag, ta de lugnt och ikväll blir de att åka till alegymnasium och gå på Earth Hour där med Joanna, Jimmy och Christoffer :) naajs.
Vem vet kanske ser flera där? :)

mumma

Inte illa skillat för att vara Emelie :o!

kock nästa!

Okej helt ärligt. Jag suger på matlagning! Baka kan jag men laga mat :po verkligen inte x)
Gjorde smeten. Men kom inte långt innan jag insåg att nåt inte var rätt. Lagt i allt utan smöret, och rör runt i smeten och blir bara massa jädra skum ovan på :o
Pappa tröttna att se på åbäket och gav mig en praktisk visning hur man gör pannkaks smetxD
nu får vi se hur jag lyckas med stekningen :P wish me luck!

matdags

Gör ett försök att göra helt egna pannkakor nu :O!
Har faktiskt aldrig lyckas med det innan xP Det närmsta ja kom var att göra "krabbelurer" typ som plättar. Men dom blev för det första bara en stor gegga hög och brända med xD så ja min kökserfarenheter är inte på topp :P
Men nu får ni hålla tummarna om att jag lyckas med mina pannkakisar denna gång :)

Charmig te max!

Charmiga bilder man kan få en dag hemma sjuk x) noot. aja bjuder, bilderna e ju inte så nya längre iaf xP


skolan

Sitter i skolan och har datakunskap med Åsa -.-' det säger väl det mesta! Tråkigt? ohjaaaa!
Tack att facebook finns! Ända roliga som sker under lektionen, och hur vi sitter och planerar att hoppa på henne på sofias logg med xP
Dagen blir inte så kul tror jag :/
Måste skriva fysik rapport (trååååkigt) och sen stallet och jobba med oliwer iaf :)<3
Slutar nu typ :D:D:D:D Bara 1 ½ h samhällskunskap kvar :(

lite uppdatering

Halloj.
Inte blivit mkt pluggande, skolan tar tid och ork. Sen har jag vart med Joanna, Jimmy och Christoffer två kvällar i rad och haft trevlans! :) Men kommit hem sent och inte orkat sitta vid datan:p

Haft två stallfria dagar nu, vilket jag kände var skönt ändå att få umgås med lite andra människor också och inte bara vara i stallet. Iaf som omväxling :)

Uppe med tuppen som man säger

Morronmorron.
Typ första gången på länge som jag hinner slänga upp ett inlägg innan skolan typ xP
Synundersökningen igår gick la hyfsat. Jädrigt tjötigt var det dock! typ gö samma saker hela tiden och man mådde typ illa tillslut. Slutade med att jag skall få läsglasögon typ :S Kändes sjukt fel att se sig själv i glasögon!:O
Ajja. Åkte ut till Relsbo efteråt och kolla/fota när Joanna hoppträna :)
Fick även lite hjälp med inställningar och massa tips från Christoffer (joanna kille), vilket va värsta bra ändå :p
Och inte visste jag att man kunde uppdatera kameran med massa nya inställningar:O
Så det skall jag försöka att få gjort en dag när tiden finns. 

Jaao och dagen blir väl rätt "vanlig" om man säger så. Skola, stallet, rida, hem, plugga :( Rätt halvtrist faktiskt. Men rida blir nog kul kan vi la hoppas :P
Men nu får jag dra mig. 
Tänkte skrivit ut ett skolarbete men kom sedan på att min "surkärring" till skrivare har insett att man kan inte skriva ut svart vita arbeten om det börjar ta slut av den blåa färgen i den -.-' *suck!* 

Puss på rumpaahn<3 

Vill ha sool inte regn :( Är en sån där perfekt ligga på soffan och kolla film dag. Men nej, skolan tar inte hänsyn till att det regnar:(

Leedig :D<3

Sitter i soffan och njuter av att vara ledig! Tenta dag idag, så ledig hela dan.
Otroligt skönt och behövligt!
Var i stallet och skritta ut på mysig skogstur med Joanna på Tompa och Simpan :D<3
Var härligt att bara åka häst :P haha hade lätt kunna leva med att typ vara ledig och rida ut på mysiga skogsturer flera dar i veckan, ist för skolan xP
Känns rätt coolt att sitta på en häst som gått 140 hoppning och sånt. Även om man kanske inte kan tro det när man ser honom lulla runt :P men han e fin Tompa :) haha.

Nej ska väl gå och platta håret och byta om, sen blire åka in till gbg. Skall kolla synen :(
Blir ev. att jag åker och fotar när Joanna hopptränar ikväll med ;D

puss på rumpaahn<3

På bild: Tompa när han var med i Hööks ;)

Snart klar...


*Samhäll
*Engelska
*Svenska

A hero lies in yoou<3!

Ponnyn slutar aldrig att varken överraska mig och inte heller slutar han att ge!<3
Även om vi vart med om mkt och har så många minnen både från tiden då allt var skit rent ut sagt och från tiden då allt var som bäst, och hur mycket han hjälpt mig genom året som vart, Så slutar han inte att ge.
Han är underbar och jag älskar honom vad som än händer!
Det är nåt speciellt mellan oss. Må det låta sjukt och typ "egoistiskt". Men han ger mig och hjälper mig så otroligt mkt!
Även om jag inte är bredvid honom så ger han mig energi och styrkan till att orka med dagarna. Just nu är det rätt jobbigt med skolan och så, och han hjälper mig. Jag kämpar för hans skull och för att hålla hoppet uppe om att en dag skall jag ta han ifrån ridskolan och ge han det underbara liv som han förtjänar. 
Jag har fått höra jävligt mkt skit gällande honom om min längd/hans beteende m,m. 
Det är något som tar så otroligt mkt på ens självförtroende! Och självkänslan åker ner mot botten, men han slutar inte ge. 
Det är så jääääävla många som är så bortskämda och otacksamma! Helt seriöst man rider för att det är nåt man tkr e kul och inte för att vinna massa jävla tygstycken till rosetter lr plastbitar till pokaler. Det är ett plus kanske. Men man skall vara glad för det man har och helt seriöst de senaste få ggr jag fått sitta på ponnyn rygg har jag vart överlycklig! Njutit av varje sekund och haft ett leende på läpparna. Även om han inte gjorde kanske så som jag ville så var jag ändå glad, för jag fick sitta på "min" ponny och bli ett med just han.
Jävligt otacksamt av hur många beter sig! 

Skall försöka komma nån vart med vad jag ville få berätta kanske. Men kände att jag var tvungen att skriva av mig ordentligt.
Gick in och satte mig på min favorit plats i stallet, inne hos Bosse<3
Ponnyn stod och åt lite typ i närheten av mig och jag mest satt och njöt av tystheten och sällskapet. För är det nånstans jag kan koppla av, så är det av att sitta inne hos honom. Satt somsagt där inne, i typ 10 min lr nåt och kollade på han fram och tillbaka typ. 
Men så tkr jag att han börjar stå konstigt med bena och innan jag hinner fatta nåt så viker sig benen under han och han lägger sig ner, som ingenting och fortsätter tugga lite smått. :o<3 
Snacka om att jag blev rörd och chockad!<3 tårarna blev blanka av ögonblicket. 
Jag kan göra klart här och nu att en häst lägger sig endast ner i en människas sällskap om den litar på än till
100 %, eftersom dom blir såpass underlägsna när dom ligger ner. Och då menar jag inte att om dom lägger sig ner i hagen typ och du står utanför staketet och kollar på. Utan på såhär pass nära håll. 

Så kröp fram till han och satte mig vid hans huvud, där vi båda verkligen njööt! Det är såna här stunder som jag önskar varade för evigt! Men klart e man på en ridskola och där får man vara glad att ens få 2 lugna och tysta minuter. Innan alla lektionsryttare kmr in med sina påsar fulla med godis och annan skit. 
Det är också det att jag satt såpass nära honom och med raklånga ben. Så han hade lika bra i de lägen när folk kom in, försökt resa sig upp genom att dra fram frambenen och då stämpla min lår pladask. Men han log kvar, och innan han skulle resa sig så visade han mig att det var dags att ställa sig upp, och jag hann slytta på mig i god tid. Vilket också är något som inte alla hästar gör.

Endast dom med guld i hjärtat<3
(blev ett oerhört långt inlägg, men stor kram på alla som orkade läsa igenom hela och verkligen förstå min känsla!)      


Omotiverad träning.

Riktigt härligt väder ute idag!
Underbart att va i stallet när solen skiner och det är + grader. All gegga och allt vatten som svämmar över överallt hade man ju klarat sig gott utan dock.

Har ju haft planer på att busa med Oliwer en dag, han kan behöva ha lite kul nu! Inte gått så mkt i veckan och sen har de vart mkt samma sak hela tiden. Igentligen hade han väl behövt få komma ut i skogen, men jag känner mig inte alls redo för det än! Så det får funka med våra än så länge promenader runt anläggningen och på parkeringen. 
Får bygga upp självförtroendet med att utöka våra promenader och sen börja sitta på :)

Jobbade lite smått från marken i repgrimman idag, tänkte ju somsagt busat med han lös. Men klaaart vart ju veterinärerna hemma och deras dotter var ju tvungen att rida just samidigt som jag tänkt vara i manegen. Så blev ingt med mina planer. 
Förövrigt gick de la sådär med arbetet. Vi båda vart rätt omotiverade och Oliwer var rätt slö. 
Så blev lite jogging i en tjugo minuter, sen liten promenad ute på parkeringen.

Så blev la ingen "kul" träning idag precis. Men imon får jag försöka busa med han och ta en till promenad ;)<3

 

You are my onlybra låt;)

Stallettt

Halloj.

Går kvällen vart trevlans!<3
Kom hem vid tolv tiden tror ja. Så orkade inte blogga:P
Och tjaa va ska man hitta på idag tro? :S
Suttit och deegat framför tvn nu i nån timma. Rätt skönt faktiskt att bara vara. 
Men skall nog ta och gå och byta om och så, sen bär de av till stallet. 
Idag ska jag jobba med Oliwer, på ett lr annat sätt. Inte blivit så mkt tid över i veckan så han har fått vila lite för mkt :( menmen. Ronia hade han igår iaf, antar att de gick bra med tanke på att hon lever ;D haha xP Nääh men han e snääll heest min pojk :)<3
Chang skall ju skrittas med. Tråkigt att han jämt skall bli dålig på nåt sätt när jag skall passa han :/ Även om det inte e så farligt denna gång utan bara varm, och har lite puls i ena benet. Men man vill ju inte riskera att han blir värre än så. Så blir bara skrittning tills söndag.
Nääh  men nu får jag ta och sätta fart :P<3

puss på rumpaahn<3

Datalektion...

Överträffade mig själv i morse faktiskt :D!
Gissa vem som vart duktigt och var i stallet kl 7.00 imorse för att gå ut och promenera med Chang :)<3 Haha inte bara jag som blev förvånad över hur duktigt jag var, även personalen och nån privat ryttare blev lite chockade när dom såg mig där uppe :P

Bara 2 h och 40 min kvar av denna skoldag. Rätt segt sådär att sluta kvart i fyra på en fredag -.- menmen.
Efteråt åker vi upp till ödemarken Lilla Edet och harre gött hos Charlotta :)<3

fysik in my ass!

Tillbaka igen ;D

Sitter och har fysik labb med Sofia, går väl inge vidare sådär xD Fysik är verkligen inte min grejj!
Skall få se mitt fysikprov i eftermiddag, får jag G kmr jag bli jädra förvånad asså :O!

ajja slutar nu iaf. jädra pucko lärare som begär att vi ska skriva labbrapport på denna skiten med:O blääääääääh!

Dagens "pass" med Oliwer

Var uppe i stallet under efteriddan. Red Oliwer i manegen bland några andra.
Gick skit! Men jag klandrar inte Oliwer för det.
Tkr det är väldigt tråkigt att man inte kan respektera varann tillräckligt när man rider tsm, och att hästar är trotsallt väldigt respektfulla mot varann, och drf kanske man inte skall rida allt för tätt impå varann. Asså missförstå mig inte, man kan ju rida bredvid varann m,m en om man kmr från var sitt håll så e de inte schysst av den som rider närmast mitten, att lämna knappt en meter från väggen, där jag skall kunna rida. Inte konstigt att hästarna blir rädda och backar av i den situationen.
Iaf blev jag in trängd i ett hörn två ggr, vilket varken jag lr Oliwer tyckte var så trevligt. Sen blev det som ovan. En meter mellan vägg och stoor häst och vi skulle få plats i mellan.

Vilket Oliwer tyckte blev obehagligt, och det kan jag ändå förstå, så han skygga bakåt iaf, och slog i väggen lite. Sen var de inte så mkt mer med det. Men det vara bara själva tanken ja tyckte va lite respektlös. Men lite schysst var ju hon som gjorde det och stannade och fråga om de gick bra iaf.
Efteråt blev han lite på tårna och typ bara galoppera iväg lite när jag tänkt trava, men inte så att jag inte fick koll på han snabbt. Skönt nog har jag inte den oron i mig längre. Utan vågar ta för mig mer och tänka framåt och inte bli rädd lr osäker, vilket e mkt skönt!
Red vidare iaf, skritta mest men tog lite trav. Men kände starkt på han att han blev väldigt osäker vid möte av nån annan häst. Vilket e väldigt tråkigt att det skall behöva bli så! Vet inte om de bara är tillfälligt typ bara för de hände typ idag. Kan väl hoppas att de lagt sig och försvunnit tills imon ;)
Hoppade av efter att han typ blev "rädd" en gång sen. För jag orkade verkligen inte med att sitta och typ börja bråka med han, och inte hlr orkade jag med mer. Så gick runt med han där inne lite till iaf. Men då kmr en gullig lektionsryttare och typ sniker baken på han och han blir typ "rädd" igeen -.-
Blir så less ibland asså!
Skulle vara underbart att ha en egen gård med både ridhus och paddock och slippa anpassa sig 24/7 efter alla andra typ, och kunna göra helt som jag själv vill!
jaja bättre lycka nästa gång.
Imon tänkte jag försöka leka med han lite, så han får göra av med lite energi :p<3
puss på rumpaahn<3

ännu en dag

Huvet värker, jädrigt illamående, vrål hungrig.

ohja laddad till tusen för en ny dag!-.-
Tur har vi inga lektioner idag, så missar ingt. Men skall ha en redovisning idag, vette fan hur jag ska ta mig till skolan och hem bah :o :/ utan att avlida på vägen.
buhu vad de e synd om mig x) haha ohja!

Utkast: Mars 15, 2010

Fick gått hem från skolan idag, svimfärdig och huvet dödar mig! -.-
Så skall lägga mig på soffan och slå på en film och bara deega.
Får försöka ta en vitamin kur lite senare skulle jag tro.
Blir de inte bättre så, kan det bli mindre uppdatering av bloggen, för orkar inte sitta framför datan med sprängande huvudvärk ;)

puss på rumpaahn<3

rördale<3

Lördagen började som en riktig skit dag! Så bestämde mig att åka upp till Apollo och hälsa på<3 Inte vart där på hela vintern jue. Och det gjorde min dag till mkt bättre. Älskar att vara i Rördalen helt klart!<3
Lite bilder från dan:byebye

Nada lust att blogga idag! :((
får la se om de blir nåt senare kanske, aja see ya<3

Resume från gårdagens ridning och jobb med Oliwer<3

Blev aldrig nåt bloggande igår kväll så kör en liten resume nu ist ;)

Tänkte ridit Oliwer innan min lektion, men kände inte mig alls speciellt taggad för ridning då de gick såpass dåligt i förr går. Så bestämde mig för att jobba från marken ist.
Var först bara en annan i manegen men sen kom det in typ två- tre andra, men det funkande ändå hyffsat tkr jag. Han lyssnar ändå rätt bra nu tkr jag allt! :) Tränade lite mer på att flytta sidvärts och guud vad jag blir imponerad över hur lättlärd han är! Efter någon gång med eftergift som belöning förstod han ungefär vad det var jag menade. Och gjorde rätt väldigt snabbt. Men när jag bytte sida blev det svårare. Antagligen har han svårare för den sidan. Så var inte på han överdrivet mkt. Det blir säkert bättre med tiden ;)<3

Red lektion sedan. För Jane :D brukar vara kul att rida för henne då hon undervisar på ett helt annat sätt än vad Liz och andra instruktörer gör. Hon går mer på sin egen känsla och erfarenhet och det är säkert just det som gör att det blir så kul att rida för henne.
Fick Elmina, "en utmaning" var det som var meningen att vi skulle få rida :p och det var faktiskt nyttigt ;) Var inte så jätte glad över att få rida henne, för det jag minns av den hästen var att hon var stel, typ "fyrkantig" i gångarterna och reedigt skumpig. Men gud va fel jag hade :o När jag gjorde som Jane sa så blev hon mkt mjukare i sidorna och inte alls så skumpig som jag minns henne! Amajzing, haha ;D

Sen hitta jag en jäääätte sööt näbbmus i manegen :O:D! ap sööt!
  
På bild: Elmina och Johanna sitter på ;D

Träning med Oliwer<3

Träna med Oliwer för Anna för första gången idag :)
Och måste säga att det gick vääääääldigt bra :D! Skit kul att träna för Anna igen ist för Liz.
Och det första Anna kommentera var min sits att jag måste sträcka på mig bättre och lutar mig för mkt framåt,skit bra, för jag behöver ha nån som kommenterar och påminner mig om sitsen som jag tappat en del på :P
Och Oliwer funka väldigt bra för henne, även om det vart liite stress aktigt nån liten gång, men det var mitt fel så va fäääen ;D Han gick väldigt stabilt i formen och jobba på riktigt bra med ryggen efter en stund och gick väldigt rent i traven idag måste jag säga! Inte alls så knacklig och ojämn som han brukar kännas så de vart ju jätte bra :D
Fick också en hel del respons både positivt och vad jag måste tänka på så nu har jag lite att träna ;)
Får se om de kanske kan bli nån mer träning innan påsklovet iaf:)
Men suuuper nöjd iaf!<3
 

inhandlat!

Mammi vart gullig och köpte body butter till miig på väg hem igår :)<3
Dock hitta hon inte vaniljen som jag hade velat ha så blev tropisk ist.
Luktar gooooooott!<3 woho love it ;D<3
Och funkar mkt bra på min hud.

Body butter:D<3

Sitter hemma i soffan och hare gött ;)
Hade bara två lektioner idag:D Ensamble och fysik (tyvärr!) Dock fysik prov -.- gick käpp rätt åt helvete!!!!
Inget mer snack om de jädra provet orkar ja inte :P
Sången på ensamblen gick inge vidare, rösten e not på topp om man säger så och ja missa uppvärmningen som jag igentligen hade behövt vart med på. Så blev en vaarm kopp thé med honung och en bra film väl hemma :)<3
myyspyys<3

Och Natalie såg att dom fortfarande sålde bodybutter på netto :D<3 Så blir en sväng förbi netto imon och inhandla detta :D

Blir att promenera upp till stallet om en stund och rida Oliwer, vi får väl hoppas att det går bättre idag än vad de gjorde igår:P jaja. Rida lektion för Jane skall jag också göra :D skall bli kul!

Städryck

Fick mig ett ryck nu under eftermiddan. Så gick och hjälpte pappa att röja upp i vardagsrummet, där han nu håller på för fullt och renoverar. Men att städa undan och organisera upp allt kan han verkligen inte xP Allt står högt och lågt och ingenstans och mitt i allt står han och river ner tak, väggar och golv.
Och må de låta konsigt men jag tål inte när det blir fööör mkt oreda.
Ska jag vara ärligt trivs jag inte när det är massa oreda och typ jätte stökigt. Men jag e jädrigt lat och det är det som tar över ofta! Så brukar vara att jag aldrig orkar plocka undan och städa även fast jag inte tkr om de xP

Men jag får mina ryck ibland och typ städar massa och hjälper till, så ibland så haha ;D
Så iaf, fick hjälp han att organisera upp allt lite, och slänga ut brädor m,m och dammsuga!
Sen fick jag bytt lakan och sånt på sängen min och pluggat lite fysik. Och med lite hjälp utav pappa så börjar de släppa lite, har inte fattat nåt typ om vad vi gjort tidigare, så de kändes bra iaf att man börjar smått fatta lite.

Men nu blire att kolla på Spårlöst resten av kvällen innan sängen kallar.

kramkram<3

Vem är du igentligen?

Ååh! Hitta en sån jädrigt bra gjord film på youtube!
Den var så jädra perfekt i allt, både allt den tog upp och hur jävlig verkligenheten verkligen kan vara!
Jag säger då inte att bara för man har en sadel på hästen och ett träns med ett bett i mun på hästen är heelt jävla fel. Det finns om få (ytterst få!) som rider med sadel och träns, men som använder det på ett helt annat sätt än allt det där bankandet i sidorna, dragandet i munnen, och rappen med spöna.

Jag är själv inte perfekt, men jag har ett mål och jag strävar mot det men allt tar tid.

Verkligen värd att se!!!!

Film från fredagens arbete med oliven :D<3

Filmen från vårt arbete i Fredags.

Btw ta hänsyn till att jag inte alls jobbat mkt med hästen från marken innan, och detta är första gången jag jobbar med han i rep i galoppen och det var lite kul sådär enligt han ;D haha. Och nej jag drar inte hlr i han när han skall fatta galopp, det ser ut så, men det ända jag gör är att lägga ett tryck på yttersidan för att han inte ska dra sig utåt. Och han drog till rätt hårt drf jag flyger fram lite under en av fattningarna ;P

Tjah va ska man kalla det jag gör tro? hmm... Vill inte kalla det longering, för i longering går man inte alls så mkt som jag gör, och man arbetar inte hlr speciellt mkt med kropps språket, man använder mest rösten vid longering.
Så jag vet inte va man ska kalla det, jag övar på att vi ska förstå varandras kroppsspråk kan vi säga ;)
För det är exakt det vi gör, i övergångarna gör jag inte allt för stora hjälper, och rösten använder jag endast om han inte förstår vad jag menar.

Titta och njut :D


Puss på rumppahn<3

Tidsfördriv film från fredags

Fredag kväll i stallet och jag fördriver tiden ;P<3


Söndag och jobb med Oliwer<3

Satt nyss och höll på att fixa filmen från i Fredags när jag arbetade med Oliwer, men så när jag var klar typ så slutade programet att fungera -.-' Så allt försvann.
Och orkar inte sitta och göra om allt igen ikväll. Så filmen kmr antingen imon lr Tisdag ;P<3

Jobbade med Oliwer idag med. Gick la sådär. Inte speciellt fokucerad, jag kände mig stressad, m,m.
Och sen har jag jobbat för många dar i rad från marken och han behöver lite variation. Hade sååå gärna ridit ute i vårvädret om det inte vore för isgatan och att jag fortfarande har skit minnen som sitter fast i hövet :@
Får jobba bort det och med tiden ska dom försvinna!
Började däremot träna lite förberedande till sidvärtsrörelser, gick la helt ok ändå ;)
Och Emelia var lite gullig och fota lite :)<3


 

Bild: påbörjan till sidvärtsrörelser

Emelie+fysik =funkar verkligen inte!

Tänkte spendera förmiddan till att plugga fysik och svenska. Men insåg efter att läst första uppgiften att det inte är nån mening att jag sitter och blir irriterad över fysiken för jag fattar ingt. Bättre att plugga fysik i skolan där man kan få hjälp ist. Så blev att sitta och plugga lite svenska, lr rättare sagt läsa svenska bok xP

Underbart väder idag! Så skall gå upp till stallet nu hade jag tänkt;) Kameran åker med, så får vi se om det blir några fina bilder kanske ;)

puss på rumpaahn<3


Dagens arbete med Oliwer

Var uppe med pappa vid åtta tiden och jobba med Oliwer :)<3
Jobbade med han löst, gick skiit bra verkligen! :D
Iaf om man jämför med första gången för nåra veckor sen när jag jobbade med honom löst.
Så otoligt bra att man märker sån stor skillnad, då vet jag ju att allt vårt arbete tsm har gett resultat!

Och pojken tkr det är kuul att få galoppera löst i manegen, blir en del glädje bocksprång i mellan åt ;) haha.
Och från skillnad till första gången ja jobba med han löst, då det tog mig nästan 2 timmar och idag behövde jag bara jobba i ca 20 min.
Så otroligt kul att jobba med Oliwer!
Han är såpass lyhörd och lättlärd. Riktigt bra erfarenhet att ha med sig vidare när jag jobbar med andra hästar i framtiden.
Puuuss på att min pålle e bäst :D<3 wooho!

home again

Vart hemma en stund nu ;)
Fick köpt ett par nya bralls (y)Testa nya hårprodukterna imorse med, som jag köpte igår ;) Dock får jag ge dom några dar innan jag bestämmer mig för hur dom funkar ;P


drar ut

Åker iväg med familjen och passar på att kolla på lite kläder ;)
Blir mer bloggning senare idag, och flimer från när jag jobbade Oliwer igår kväll, kmr upp också :)<3

Puuss på rumpaaahn<3

Ny inhandlat!

Drog o handla med mamma under eftermiddan.
Fick köpt en ny värmespray, då min nuvarande jag har suuuger och håret får en äklig konsistens i början!
Köpte också nytt schampo och balsam som skall reparera slitet/förstört hår, då  jag börjat få en del kluvna toppar och håret börjat bli slitet :/ Så blir till att testa dom imon bitti :)

En ny bok blev det med :) Marley och jag. Älskaaar filmen och hoppas på att boken skall bli minst lika bra!

Hästpassare <3

Btw ska jag ha Chang 14-21 Mars :)<3
Sööta heesten :D<3
Skall bli massa myspys med han och sånt myys ;)
Lite bilder på Chang från våra 2 år tsm bjuder ja på ;)<3


Bild: Anna och Chang i höstas :)


Bild: Från när jag passa han -07 och ja, jag var typ 1.50 lång o red ut på en häst som e 1.68 xD haha.
Nu fattar jag verkligen vrf alla jämt ville se när ja skulle hoppa upp utan pall xD haha. Skritta igång han från en skada, så ja måste sätt jävla kul ut! En stor häst med en alldeles för liten ryttare kmr lunkandes o hästen har bandage o allt på benet xD haha<3

Bild: 2008. Ser lite bättre ut med min längd där iaf xP

För er som nu inte vet vem Chang är så kan ja la skriva lite kort info ;)

Namn: Change.
Ålder: 17 iår.
Ras: Svenskt halvblod.
Hög: 1.68 cm.
Anna (f.d anläggnings chef på jennylund) äger honom ;) Pysslat och lullat runt på han i 2 år, nej men gud:O Nu i Mars är det 3 år. Tänk va tiden gått fort! Men jag har iförsig inte hållt på med han så mkt under höst/vinter -09.
Han kmr iaf från Carina Brink, tävlad upp till Sankt George dressyr. Dock har jag endast vart med när Anna tävlat honom och då i Msv dressyr ;)(y) tjaa. va finns de mer att säga... Jo han e väärldens gooaste häst!<3 Och ja e mkt glad o tacksam över att ändå få chansen att hålla på med en sån här fin dressyr häst! Det är ju inte varje dag man får lulla runt o passa en såpass fin dressyr häst :)<3 

Torsdag-bosse bildoktor-djurkliniken

Sitter vid datan efter en låång dag.
Först skola, haft dataprov suttit o lyssnat på Bosse bildoktorn, som jag verkligen inte fatta meningen med vrf jag skulle sitta och lyssna på han? :S Obligatorisk närvaro på att sitta och lyssna på nån som snackar om bilar och motorer och skruvar? eehm...
aja.
Drog upp till stallet direkt efter skolan, satt och käka och snacka med johanna, jane o jossii :)<3
Sen ut och fixa Bosse, dra på transport skydd, byta täcke m,m. Sen lasta på han, åka till djurkliniken och mäta honom. Liten e min pojke<3
Gick bra iaf, tkr han höll sig rätt lugn när dom mätte oså. haha men alltid bra att kunna buffa på matte o nafsa lite kärvänligt :)<3
Sen tbka till Jennylund och typ dega ;P
Gick hem med Petra sen, tjööta massa på vägen i kyylan. brrr.

 Bild: fråga ej va jag gör xP
Hem och typ schilla vid datan ;)
Snacka med Anna med. Riktigt bra att snacka med henne med jämna mellanrum! För hon fattar lixom, utan att titta ner på en. Och står på min sida, och man kan verkligen snacka "skit" om allt med henne. Asså nu ska ni inte tro att de e så att ja snackar skit om allt och alla, för det gör jag inte! 
Tkr om mina vänner som dom e ;)
Men det finns andra grejer som man kan snacka skit om, och hur dåligt man blir behandlad ibland m,m. 
Skall iaf troligen börja rida lektion för henne typ 1 gång i veckan lr varannan vecka. Bara för mig att fixa fram en häst ;) Vilket jag inte tror blir speciellt svårt. 
Så fort snön försvinner och all halka och så, så ska jag upp till Apollo och börja rida han mer regelbundet och testa ha han på nån lektion för henne iaf ;) kan bli riktigt kul! För jag skulle säkert behöva lite tips och alltid kul att rida för Anna! :D 
En av dom fåå ridlärare som verkligen lägger ner mkt tid på sitsen och andra nyttiga saker. Och känner att jag omedvetet börjat sitta som en hösäck vilket jag HATAR! Så behöver nån som påminner mig med jämna mellanrum, så de skulle va perfa ;D 
   
Bild: Apollo i höstas<3 gud va ja saknar att rida där uppe när ja ser bilden.
Så otroligt skönt att kunna vara där uppe över huvud taget, sån energikälla och man
blir glad av att vara där uppe!<3

Morron rutiner (Y)

Sitter och har ätit frulle och kollar på Vakna<3

En liten uppdatering från miig ;)<3

Fortfarande inte helt tillbaka på bloggen. Vissa lärare har fantastiskt nog vart lite gulliga och skjutit upp lite prov och redovisningar. Så än så länge haft ett prov denna veckan bara, och imon blir det ännu ett. Skulle igentligen haft redovisning imon med i engelskan men får göra en specialare under vecka 11 ist.

Min kalender är borta och jag hittar den inte!!! :O Drf mkt stressad över att jag ska glömma nåt i skolan, men får ta och kolla igenom här hemma och i skåpet en gång till och hoppas att jag hittar den, annars får jag pallra fram en ny!

Red lektion idag btw. Lucius denna veckan med ;D Riktigt goo häst! Förrutom att han typ käkar upp bettet och typ plöjer fram bara. Och man får ingen kontakt och kan varken svänga lr bromsa -.- Men det hände bara typ tre-fyra ggr så va fan xP
Goo uppvärmning hade vi med, rida med enhands fattning i alla gångarter. Lite western aktigt. :)(Y) Men när jag verkligen kom åt han gick han som en klocka :)<3

YeahYeah. Nu ska jag sluta babbla och fixa fram nåt att äta, innan sängen börjar skrika på mig ;)

Puss påå rumpaahn<3

btw. spela ja innebandy idag och gjorde 4 mål:O :D(Y) jag som inte har nån bollkänsla blev skeela glad x)

Måndag igen...

Skolan idag. vart väl lika segt som vanligt. Och gympan var man lika flummig som alla andra gympa lektioner.
Kan verkligen inte vara seriös under gympa lektionerna, blir bara att jag springer/går runt och skrattar x) haha
Men nån lektion skall man väl få ha de lite kul ;P
Blir nog inte så mkt bloggande denna veckan då jag har svenska prov imon, och 2 muntliga redovisningar + dataprov på Torsdag. Och ligger efter lite i fysiken så behöver jobba ikapp och plugga en del denna veckan :( blääh

Ibland undrar jag vrf jag valde natur!
Åker iaf upp till Oliwer sööt häst och rider en sväng efter lektionerna i lilla :)<3


RSS 2.0