I will listen until the air in my lungs fade away

Spenderat hela denna söndags eftermiddag och kväll i stallet tillsammans med Raven och Tindra.
Det tar längre tid än vad man tror att ha två hästar!
Men det har vart värt varje sekund av denna söndag.
 
Raven fortsatte jag att jobba med inne i ridhuset idag. Fortfarande lite grunder, påbörjan till inkallning och sen joggade vi lite med. Och det var när vi skulle börja jogga som hon visade ett beteende som gjorde att min uppfattning om henne var gjord. Först ville hon inte börja jogga med mig utan gick bara lite snabbare.
När hon väl började jogga så stannade jag strax därefter, främst för att checka av hurvida hon skulle stanna vid mig eller inte bry sig. Men hon stanna vid min sida.
Sen fortsatte vi att jogga, men reagerade på att hon sprang och slängde mycket med huvudet ovanligt högt.
Som om hon inte såg mig. Strax därefter stannade jag vilket ledde till att hon ställde sig på bakbenen emot mig, om det inte vore för att jag snabbt väjde undan överkroppen och markerade min zon så hade jag väl antagligen fått mig en hov eller två i ansiktet. Men på en halvsekund så vände hon sig åt sidan och halvt flög bakåt.
Just i den stund gick det upp för mig.
Då fick jag se hennes sanna jag.
Hon var inte ute efter att skada mig, det var precis det hon ville undvika.
Annars hade hon aldrig med den farten slängt sig bakåt och sen avvaktat tills jag gav henne någon signal om att hon fick närma sig. Det hela blev som ett litet missförstånd då hon hamna för nära mig.
Men samtidigt behövde vi nog också detta, för efteråt var hon ännu mer lyhörd mot mig och jag likaså mot henne.
Och allt fungerade jätte bra i kommunikationen, plus att vi fann varann ännu lite till.
Efter att ha gjort klart allt med Raven så fick Tindra komma ut på en promenad. Var helt underbart att strosa runt i solnedgången med en så nära vän och bara njuta av livet. Ungefär så som jag och Tindra alltid brukar göra nu för tiden? Men varför bryta ett vinnande koncept liksom.
Kunde därefter åka hem med ett stort leende inombords över vilken framgångsfull, lärorik och härlig eftermiddag/kväll som jag precis hade fått ha tillsammans med dessa underbara hästar.

I don't say it but it's true that I love you

Att sitta mitt i en pågående solnedgång, finns det ett mer rogivande och bättre ställe att låta tankarna få flöda?
Som så många kvällar tidigare så satt jag även denna kväll mitt i solnedgången och saknade den där härliga närheten som bara en kille kan ge. Det är tur man inte behöver spendera varje kväll ensam i solnedgångarna ♥

Will you be my friend if I say that you are beautiful

Har under en längre tid nu fått se hur en vän till mig kämpar med sin häst som hon importerade ifrån Tyskland under förra året.
Hennes häst är ung tjej med mycket egen vilja och som har ingen direkt respekt för människor pga tidigare händelser i livet. Vid ridningen har hon ofta stått på bakbenen eller hoppat runt med alla fyra ben i luften.
Jag har fått chansen att få prata med henne en gång, vilket gjorde att jag kunde få en förståelse om hennes förflutna och kunde också verkligen förstå varför hon inte har någon direkt respekt för människor.
Jag fick samtidigt ännu en gång bekräftat hur tufft hästar kan bli behandlade i andra länder.
Hur som helst så är det sånna här ekipage som verkligen kan beröra mig.
När man under en längre period fått se hur dom gått från att vara påväg nånstans till att få börja om från grunden med ridning på halvlånga tyglar och till att nu klättra sig upp igen.
 
Och nu i helgen så ska jag passa denna goa tjej. Har ju blivit att man hjälpt till lite smått ibland när man ändå funnits tillgänglig. Men det har ändå vart svårt att få en direkt uppfattning om henne. Det är ibland svårt att lära känna en häst på några ynka dagar. Så ser verkligen framemot att få vara med henne mer nu och kanske samtidigt få en klarare uppfattning om henne.
Idag så var vi i ridhuset och jobbade lite på grunderna.
Det är svårt att försöka dominera över en häst som saknar ett behov av att känna respekt mot människor.
Det är i sånna här lägen som jag anser att det där talesätten om att man ska vara en ledare eller dominant, inte håller. Hur ska jag som människa kunna vara ledare över en häst som inte lägger sin tillit till människor?
 
Jag tror därför mer på att ömsesidig respekt leder till framgång, en stark vänskap och en starkare kontakt mellan häst och människa. Så när man ska jobba med en sån här häst så tycker jag det är bättre att först och främst bara lära känna varann genom ompyssling i stallet och genom att umgås. 
När vi var i ridhuset så handlade vårt grundarbete alltså inte om att jag skulle dominera över henne och bara få henne att lyda mig och acceptera att jag bestämmer. Det handlade om att hon skulle respektera att jag inte ville ha henne i min zon hela tiden. Likaväl som att jag inte ska vara i hennes hela tiden. Och att försöka väcka ett intresse i henne om att vilja kommunicera med mig. Så istället för att försöka köra över henne så går jag runt henne för att fånga hennes vilja om att kommunicera och få en vänskap.

Have I ever told you how much I love you


Let me come back to your heart

Ibland gillar jag att bara stanna upp lite i vardagen för att se och uppskatta allt jag ser eller upplever.
Jag lever i nuet men samtidigt mitt i ett förbestämt öde som alltid väntar.
Allt som är just nu finns här av en mening, i ens liv. Det kan påverka en negativt men också positivt.
Jag tror också att alla personer som är omkring mig finns där av en anledning.
Antingen för att lära mig nya saker i livet, ge mig känslor jag förr inte kännt eller ta med mig ut på nya äventyr.
Samtidigt som man av någon obeskrivlig händelse alltid dras till vissa speciella människor som man kan ge en stor tillit till och få en enorm trygghet tillbaka ifrån.
Saker som händer runt omkring en sker av en mening. Det kan rubba ens liv ur total balans eller bara ens inre känslor. Men samtidigt ligger det en lärdom bakom de, som vi av någon anledning kommer ha nytta av i en kommande framtid.
Ville med detta sagt mest ge er en uppmaning om att inte glömma av att ibland stanna upp och uppskatta de ni har omkring er. För det och dom finns där för er av en speciell anledning.

Let's go to a better place

Det är verkligen helt underbart vilka härliga dagar vi haft den senaste tiden!
Våren är verkligen påväg om man inte tänker på hur kallt det fortfarande är på nätterna då förståss.
 
Var i stallet i några timmar igår och hjälpte en vän som skulle hoppa Tindra och hennes egna häst.
Det resulterade i att jag stod mitt i ridhuset bland massor med hinder som stod överallt och en häst vid min sida. Samtidigt som en unge sprang fram och tillbaka på läktarn, lösa hästar galopperande utanför ridhuset, lösa ponnyer galopperade mellan ridhusen, ett annat ekipage for runt i full galopp över olika hinder utan förvarning.
Ja det kändes lite halvt kaotiskt sådär.
Tack och lov så höll sig hästen vid min sida sig lugn av att få stå stilla och bara "ta in" allt som skedde.
Så att få ta ut Tindra därifrån och gå en promenad ut i skogen bara hon och jag var som rena befrielsen.
Känner att jag verkligen gått och blivit en riktig skogsmulle till hästmänniska.

Trying to reach a new goal in life

Vid det här laget kanske ni börjat tro att jag glömt av bloggen eller rent av tröttnat på att blogga.
Men då har ni väldigt fel. Anledning till min frånvaro är egentligen rätt simpel.
Jag håller på att förändra min livsstil till en sundare och försöker att bygga upp min kropp till en bättre.
Vilket innebär mycket träning, frisk luft, hälsosam mat och lite tid åt att sitta vid datorn.
Plus att jag försöker ta vara på det fina vädret genom att ännu mer vara ute och gärna flera timmar i stallet.
 
Kan redan efter en vecka känna en rätt stor positiv skillnad både genom mitt humör och min energi om dagarna, vilket känns helt underbart!

I would travel a thousand miles to be by your side
Låter dessa två mobilbilder visa hur jag har spenderat min eftermiddag.
Vårkänslor - Tillsammans med goa vänner - Lycka

I understand what you're feelingIbland behövs inte mer än en vilja av förståelse, tålamod och kärlek för att man ska finna en ny vän.
Det är väl just det simpla som gör en vänskap till så vacker och behövlig.

Enjoy being right here - right now


What dreams are made of

Finns det något som kan ge svar på så många frågor som en dröm?
Jag är en människa som tror på att det finns en mening med saker som sker i ens liv och människorna som man omges av. Ödet som många vill kalla de.
Och lever även mitt liv efter detta, så istället för att stressa upp sig kring saker som måste göras så lever jag efter att är det meningen så blir det gjort. Just därför så är oftast de drömmar jag drömmer om nätterna väldigt betydelsefulla. Då dom kan ge svar på så många frågor, funderingar och saker som jag oroar mig över.
Men också vara som en bekräftelse på de jag genomgår just då.
 
För de senaste månaderna så har jag vid flertal tillfällen drömt om saker som vart jobbiga just för att det är saker som beskymrat mig så mycket och tyngt ner mig. Men efter att ha fått lättat på mitt hjärta inför min familj så kunde jag släppa taget kring oron och detta fick jag härom natten också bevisat i en dröm.
Genom små tecken som gav en sån enorm lättnads känsla så det kändes som om jag helt plötsligt nästan kunde sväva.
Sen skedde en liknande sak som skedde när jag var i början på min resa emot att bli djurkommunikatör, då jag fick bevisat i en dröm att det jag gjorde och försökte göra var meningen. I detta fall stod jag helt plötsligt ute vid en vägkant och fascinerades över synen av ca 12 älgar som stod längre bort på en äng och fridfullt åt. Det var så vackert! Och fotonörd som jag är så var jag bara tvungen att ta fram kameran för att fotografera detta unika tillfälle.
Från ingenstans kommer det vackra hästar in i bilderna jag fotograferar och rätt som det är så står jag mitt i en hästflock och känner ett sånt underbart lugn.
Fick där en sån underbar bekräftelse på hur hästarna kan få mig att må så mycket bättre vid stunder då jag verkligen behöver de och vilket otrolig terapi det är att faktiskt umgås med hästar!
 

You make me strong

Just nu är jag inne i en fas i livet då jag trots lördagnattens livsångest känner mig omgiven av så mycket kärlek.
Vilket verkligen är helt ljuvligt!
Dagarna spenderas med min fina vän och eftermiddagarna och kvällarna med antingen familjen eller mina närmsta vänner. Även om jag brukar uppskatta att få vara ensam så njuter jag faktiskt just nu av all kärlek.

Tell me when the sun stops shining

Var iväg på en promenad i det goa vädret förrut idag med en go vän och hennes hundar.
Riktigt härligt!

Being a part of your life make me feel loved

Att strosa runt i solskenet en vacker dag som denna med min goa vän, var bland det bästa jag gjort idag.
Känna hur lugnet lägger sig inom oss båda när solen är påväg ner. Bara gå och njuta av varandras sällskap och stunden. Där kan vi lugnt sagt prata om helande för själen!

When I see your true soul

Ibland kommer det stunder då man njuter extra mycket av lyckan över att ha en väldigt nära vän att få spendera tid med. Tänk att det redan gått över två år sedan vi möttes för första gången.

Fly on the wings of love

"Varje varelse i min värld förtjänar att få ta del av min värme och lycka som om den vore deras egna. Jag vill dela med mig av allt de underbara jag är med nu.
 
Som om tiden är bortglömd, rutiner stämmer inte längre och man är bortom all den press, stress och tid ni lever med."
Ett kort utdrag ifrån dagens session med en häst som fick somna in förra året.
Det är alltid en speciell frihetskänsla som man känner när man pratar med en själ i himlen.

Being a part of your life

Ibland kommer stunder då man extra mycket saknar att dra handen igenom en värmande päls, känna doften av häst och få ta del utav deras oändliga kärlek. Ja, sånt som man förr nästan tog för givet då det var en del av ens vardag. Imon är det jag som beger mig till stallet igen!

Shine on me

Spenderat större delen av dagen i Göteborg. Vart ute och promenerat i vårsolen och allmänt njutit av livet tillsammans med min goa kille. Ibland krävs inte mycket för att man ska må bra.
Och det är dom stunderna som räknas, eller hur?

Help me find my way home

Tänk hur ofta man läser om djur som sprungit bort eller blivit stulna. Hur sjukt är det egentligen inte att en människa kan stjäla någon annans djur? Som om dom vore bara ett föremål och inte en levande varelse med egna känslor och åsikter. Tänk om man själv blev bortförd och var tvungen att starta ett nytt liv.
Hur förvirrad skulle man inte vara?
För andra gången så är jag nu med och hjälper till att försöka hitta ett djur som vart försvunnen under en längre tid.
Senast hjälpte jag ju till att försöka hitta en katt som en natt inte kom hem. Den historian slutade efter mycket förvirrande sessioner och samtal och ett konstant letande i att han hamnat hos en person som var i mer behov av honom än vad hans dåvarande tillfälliga hem var. Så den historian fick sig ett fint slut.
Denna gång är det en hund som sprungit bort och som nu hamnat hos en ny familj. Men jag hoppas för både hundens och hennes ägares skull att dom kan återförenas snart igen.
Det är vid dessa fall som man blir lite extra tacksam över att ha detta jobbet och kunna få chansen att hjälpa till i situationer där man mer än något annat behövs. Samtidigt som det är en utmaning för mig själv också, för det är så mycket mer detaljer i bilder som kan vara så avgörande och hjälpande. Så det krävs så mycket mer uppmärksamhet och noggrannhet än vad som annars krävs när man gör en vanlig session.  

What friendship is worth living for

Tycker dagarna bara flyger iväg.
Kanske har det att göra med att jag endast lever i nuet ständigt, som tiden går så mycket fortare?
Vad vet jag, men något jag lärt mig är att livet består av så mycket annat än att spendera den vid datorn eller i tankarna om vad som vart. Och jag kan inte annat än känna mig så himla lycklig!
Är omgiven av så många fina människor, djuren, naturen, ett lugn och kan verkligen njuta av livet.

I got a way of following my heart


We are who we are

Har lite kvalitetstid med mysiga Tindra. Om nån kan ge en ett leende på läpparna så är det verkligen hon.We're living in our sunshine

Haft en sån grymt härlig eftermiddag med en av mina goa vänner!
Mysig promenad i eftermiddags solen och en massa prat om allt och lite till.
Så sjukt härligt att ha sånna här dagar ibland då man bara kan njuta lite extra av livet.

Sunlight through my hair makes my heart jump in the air

Skogen var verkligen helt magisk häromdagen! Var som att vandra i en sagovärld och man kunde inte annat än vara gå runt och känna sig lycklig över att få ta del utav att detta vackra man var omgiven av.

RSS 2.0