I hope everything is gonna be alright

Solen skiner ute och jag vill inget annat än att få komma ut till hästarna eller skogen. Att allt ska vara som vanligt liksom. Vet inte om det har med allt smärtstillande jag får äta, men jag känner inte igen mig själv i min egna kropp. Hur förvirrande de ändå låter.
Hoppas på att snart få återgå till mitt vanliga jag. Tills dess känns det som bäst att stänga in sig och sova bort tid och rum.

There's nothing like us - Nothing like you and me

Suttit och drömt mig tillbaka i dessa mysiga vinterbilder på mig och världens finaste Arnold.
Ååh tänk vad mysigt om man kunde gå tillbaka till denna iskalla men ack så mysiga dag med min fina pojke.
Vissa stunder önskar man verkligen varade för evigt! ♥

Miss the way you use to look at me

Var längesen jag kände en sån stor saknad av att få befinna mig på en varm och trygg hästrygg som jag känner nu.
Känslan av att känna hur varje muskel arbetar under en samtidigt som man spenderar tid med sin bästa vän.
Just den känslan saknar jag något enormt!
Längtar tills jag är helt frisk igen och kan få komma upp på hästryggen igen, samt börja göra fler sessioner igen.

Seek for that special feeling

Trots all smärta jag fått känna av idag, all morfin min kropp fått i sig och all smärta jag fortfarande känner så har denna dagen gått rätt fort ändå. Och tur är väl de.
Men nu längtar jag mer än något annat ut till skogen och den smärtfria friheten.
Den där underbara känslan av att stå på toppen av ett berg och se ut över trädtopparna, magiskt!

Jan. 27, 2013

Myser i en renbäddad säng till Harpers island. Renskrubbad fyra gånger med bakteriedödande medel och imon bitti väntas sista två skrubbningarna innan jag åker in till sjukhuset för min första operation någonsin. Även om det inte är något allvarligt så är det ändå väldigt nervöst! Jag är ju inte direkt något fan när det gäller sjukhus, sprutor och kanyler.
Förhoppningsvis går dagen fort och även läkningen så att jag kan återgå till mitt vanliga liv i skogen, stallet, hos min goa killkompis och med jobb.

Sometimes it's clear that my heart belongs to you

Ibland kommer stunder då man helt plötsligt kan se så tydligt vad ens hjärta vill.
Även om fördomar, omgivningen och människor kan säga emot.
Det är stunder som dessa då ett sånt där härligt lugn sprider sig inombords.
Inte för vad alla andra ska tycka utan för att för en gångs skull verkligen kunna se helt klart.

Once upon a dream I used to know so well


We're walking to our dreams

Både gårdagen och denna dag har jag spenderat ute i skogen med min kära pappa.
Solen har strålat, frosten gnistrat och vi har pulsat runt och bara njutit av nuet.
Är verkligen helt magiskt vackert ute i skogen just nu med all frost, snön och kylan!
Sen att få upptäcka nya mysiga stigar gör ju allt ännu roligare!

Making me a way back

Ikväll satt jag på hästryggen igen för första gången på väldigt väldigt länge.
Var härligt att få rida igen även om det faktiskt var en lektion och inte en skogstur i snön.
Var i ett, för mig, rätt nytt stall med främmande hästar och människor. Bortsett från min goa vän som också skulle rida.
Var också riktigt kul att få träffa så många nya hästar och det var många av dom som sökte kontakten med en istället för att det är tvärtom. Vilket gör det ännu trevligare och intressant att få lära känna även dessa hästarna!
Ponnyn jag fick rida på, ja härligt nog var det en ponny jag fick rida vilket nog var ännu mer längesen jag satt på, var en go kille som säkert har en helt underbart charmig personlighet om man lär känna honom.
I själva ridningen tog det en stund för ringrostiga mig att komma igång, men också för oss att komma fram till ett samarbete. Men när vi väl fann det så flöt allt på så himla bra!
Han arbete lugnt igenom hela kroppen under mig, samtidigt som svetten rann för fullt innanför hjälmen på mig och musklerna intog ett närmre krampläge av utmattning. Tänk hur fort man tappar konditionen i ridningen ändå.
Kan säga att jag redan längtar till (förhoppningsvis) nästa gång jag får sitta på hästryggen igen.

This is what makes life worth fighting for

Herregud vilken dag det har varit!
Som en riktig känslomässig bergodalbana med allt från nervositet till tårar, skratt och en sån enorm lycka så att det ej går att beskriva.
Förmiddagen bestod utav att utöva hjärt- och lungräddning på en docka. Därefter väntade den praktiska sluttentan.
Dock ringer telefonen, ca 20 minuter innan det är min och Patricias tur, och det är ifrån sjukhuset där dom ger mig ett besked som fick tårar av ren obeskrivlig lycka att bara flöda.
Att sen ca en timme senare även stå med ett diplom i handen som säger att man nu är diplomerad massör, gjorde att tårarna ännu en gång kom fram.
Var längesen jag kände en sån stor lycka som bara bubblade över i hela kroppen. Det blev nästan för mycket på en gång.
Så tog bilen ut till skogen och var ute i kylan en stund med kameran och fick bevittna en väldigt fin solnedgång. Bästa sättet att få landa efter allt som hänt.
Även om det inte hjälpte jätte mycket. Kan fortfarande knappt förstå att det är sant!

Can I please have some of your food?


I will make it rain again

"Någon gång skulle jag vilja känna ett lugn som varar förevigt. Där jag liksom slipper beskymra mig om vad omgivningen tycker eller situationer som kan uppstå när vi arbetar eller bara umgås. Vore så lycklig om jag kunde jämt känna av de där lugnet.
Tänk om vi båda gillade de och lär varann hjälpas åt med att behålla lugnet. Harmoni i skogen, jobbet och umgänget skule vi båda två då kunna ha och bara kunna leva utan krav från omgivningen.
Allt i livet bör faktiskt upplevas som bättre och lättare med en ständig harmoni inombords."

Save you heart to someone that's worth dying for

Några mysiga bilder på fina Tindra och hennes hagkompis Raven från igår.
Ljuset var så himla mysigt! Och även om det var -14 grader ute och fingrarna förfrös så var de helt klart värt att spendera den timmen ute i hagen med dessa goa hästar.

It sounds like the winter finally have arrived

Vilken härlig men grymt kall dag det har vart! Trots att jag endast var i stallet i 2 timmar så räckte de gott och väl för min kropp som blev nedkyld. Har en drös med mysiga bilder på hästarna som får visas en annan dag, för nu måste jag sova och ladda upp inför en väldigt kall jobbnatt.

Trust is something we build together

"Tillit skapas genom att umgås och klara nya saker ihop inte av att köra på som om vi gjort saken hundra gånger förr. Min människa och jag gör på vårat sätt ihop och det funkar idag men med en annan människa behöver det kanske inte alls funka bara för att de gör de när vi är ihop.
 
Glöm inte de, varje samarbete mellan två varelser är unikt för just dessa två."

When I see you I find my way back home again

Är det bara jag som älskar den där tjocka och fluffiga vinterpäls som hästar får på vintern?

Let it snow so I can breathe

Spenderat hela dagen i stallet och ute i snön.
Pysslat med Tindra som nu är sjuk, hjälpt hovslagare, filmat ponnyer som ska säljas, vart på en mysig promenad med en stallvän och hennes goa djur. Samt frusit och njutit av att må sådär bra som man bara kan göra i stallet.

I won't make you follow

"Nästan alla som jag såg var illa inombords. De kunde ha med mig att göra och eller inte men de befann sig omkring mig hela tiden ändå. Vilket jag oroade mig mer över än att få maten jag behövde eller sömnen.
Däremot visade detta sig lära mig att allt är faktiskt inte något bra.
Alla vill inte en väl och därför vet jag att jag ska skydda mitt inre mot människan för de vill inte alltid mig väl."
 
Satte mig så fort jag vaknade och hade en kortare session med en häst jag känner till. Vars ägare utmanade mig till att se om hon ville berätta för mig samma sak som hon tidigare berättat för en annan kvinna som är öppen för att lyssna på djuren.
Brukar inte gilla sånna här "utmaningar" för att folk ska bli övertygade om att jag inte sitter och hittar på saker. Men denna gång kändes det faktiskt lite spännande att testa. Så ska bli intressant att få höra om jag den hjärtskärande historia och de hårda bildspel jag fick se och höra är samma som även hon fick.  

It's all the little things that make me love you even more


You made my day for a thousand years

Att kunna vara ute i kylan med en av sina bästa vänner och njuta av att det snöar och att solen samtidigt letar sig fram, gjorde hela min dag till en av de bästa på länge!
Är ganska säker på att både jag och Tindra njöt minst lika mycket av att strosa runt i snön och njuta av ett landskap som var magiskt vackert i solskenet.

I will make my way through your time

Att sitta mitt i en granskog i tystnaden och bara njuta av all underbar energi som finns där, snacka om att jag har saknat det!

You make me smile all day long

Den enda fördelen som finns med att inte ha vart i stallet på väldigt länge är att man uppskattar allt desto mer.
Även om jag annars brukar uppskatta att vara med hästarna så är det ändå inte på samma sätt som när man inte vart bland dom på länge.
Både Tindra och Arnold fick bli ompysslad och mängder av kärlek. Fina fina hästarna ♥
Imon väntar en mysig morgon i stallet, längtar redan. Med tanke på att det snöar ute och så får man lite flashback från natten innan julafton. Förhoppningsvis blir morgonen lika mysig imon som på julafton.
 

Talk to your heart

"Man borde ta sig mer tid åt att vara i just nuet samt åt att arbeta ihop sin kropp inifrån. Läka gamla emotionella skador, händelser men också för att kunna finna sig själv och vem man faktiskt egentligen är."
 

Let my fly you to the moon

Två skoldagar är nu avklarade, fick idag massage i hela ryggen, nacke och axlar bl.a. Och herregud säger jag bara vad jag lagrar känslor där! Kanske inte så konstigt och inte heller konstigt att massagen därför blir så smärtsam.
Imorgon väntar sista praktiken, känner mig oerhört opeppad av någon anledning faktiskt men förhhoppningsvis går tiden fort imon. Därefter väntar äntligen lite goa dagar med jobb, pluggande, stallet och skogspromenader.
 
Suttit in i småtimmarna nu och pysslat med en film tillägnad min kompis och hennes nuvarande foderhäst. Den är lite mer "kall" och dramatisk än vad jag brukar gilla att göra filmer som, men variation är nyttigt och främst lärorikt!
 

I only miss you when i'm breathing

Sitter i skolan och har precis haft min förhoppningsvis sista teoretiska tenta. Var en liten kortis i skogen igår och slogs utav hur mycket jag saknat att vara där.
Lugnet, den friska luften, energin och all inspiration som de medför.Where did you go

Det är nu dags att jag tar tag i mitt liv igen känner jag. Under denna julledigheten känns det som om jag har försvunnit ifrån allt som vänner, hästar och mig själv. Nackdelen med att leva enbart i nuet, vilket jag gjort de senaste veckorna, är ju de att man tappar lätt saker omkring än. Tankarna som annars påminnt än om saker finns liksom inte kvar då.
Men nu vill jag ut igen, fotografera, komma ut i skogen, njuta av ren luft, vara med hästarna och med vännerna som kommit i skym undan. Men också inspirera andra igen, varför annars ha en blogg om inte för att inspirera andra?

Our life have just started

Tänkte ge er en liten nyårsfilm när det nu ändå är första dagen på detta år.
Kan inte säga annat än att detta året kommer att bli väldigt händelserikt med tanke på att jag inom bara några veckor kommer stå vid ett nytt vägskäl i livet. Val som berör min framtid, ekonomi och allt runt omkring skall beslutas. Men jag känner mig faktiskt inte det minsta orolig, för även om viljorna och drömmarna är många och risken att välja fel väg finns, så vet jag att det som sker är av en mening.
Och man ska inte ångra det man gjort i livet - utan leva på erfarenheterna man fick på köpet.

Soon I will be back in my world

Det slog mig nyss att jag faktiskt inte suttit vid datorn något speciellt de senaste dagarna och därmed inte här heller. Vet faktiskt inte riktigt vad jag gjort som fått mig att inte göra de. Levt helt och hållet i nuet? För jag kan inte minnas att jag gjort något speciellt faktiskt, mer än jobbat och pluggat.
Men nu är det ju nytt år och jag kan redan nu se att det kommer hända en hel saker/förändringar under detta år.
Så hoppas ni likaväl som jag ser fram emot ett år med nya människor, händelser och lärdomar.

RSS 2.0