Rain won't stop me from dancing

På något sätt älskar jag när dessa dagar av evigt regnande kommer.
Det är så mysigt att höra hur det smattrar mot rutorna, dra på sig gummistövlarna för en blöt skogspromenad och sedan krypa upp i soffan till en bra film. Och detta är precis vad jag tänker göra idag!

Morning glory

En av de nuvarande ytterst få positiva saker, med att jobba som tidningsbud på nätterna, är att jag får uppleva sånna magiska soluppgångar. Som ni ser på bilden ovan. Man nästan tappar andan över hur vackert det är.
Inspirationen för en photoshoot vid vattnet en tidig morgon flödar just nu på som sjutton i huvudet.
En annan sak jag fick uppleva inatt var att jag körde förbi en stor älg som stod bara knappt två meter ifrån vägen, utan att se den försen den var bredvid mig. Helt sjukt att jag inte såg den tidigare!
Älgar lever verkligen upp till smeknamnet skogens konung. Dom är så stora, så fina och så himla maffiga.
Har länge gått och hoppats på att få se vilda älgar på nära håll någon gång i skogen och det fick jag minsann inatt. För när jag kollade längre ut i skogen så stod där två magnifika älgar till.
Kunde inte hålla mig ifrån att kliva ur bilen och gå lite närmre.
Vet inte om det var tiden på dygnet eller de lugna energier jag sände, men dom slappnade rätt snabbt av och fortsatte äta trots att jag stod knappt tio meter bort. Dock höll dom ju ett vakande öga på mig med jämna mellanrum förståss.
Är så glad nu över att efter en så lång väntan äntligen ha fått stöta på vilda älgar på nära håll!
Dock var det synd att jag inte hade stora kameran med mig för då hade jag kunnat få riktigt fina bilder.

Take me to the place where our time stands still

Var ute på en lugnare powerwalk ute i skogen. Vilket resulterade att jag fann en jätte mysig tjärn med en hemmagjord brygga. Satt en stund på bryggan och bara såg ut över vattnet.
Det var så tyst, så lugnt och så underbart.
Älskar när man finner dessa speciella platser som ytterst få människor vet om!
Här lär jag garanterat vara fler gånger tillsammans med min kamera.
 

Sweet dreams are made of this

Bjuder på lite bilder från min instagram Eschopsen om vad som händer i mitt liv när jag inte är i stallet med mina goa hästvänner eller arbetar. För det är trotsallt de små sakerna i livet som gör det just så underbart som det kan vara, så varför inte dela med sig av dom? Ljuva livskvalite ♥

A day in life

Spenderat större delen av dagen i stallet. Stått och myst med Arnold och hans hagkompis i solen, trimmat dressyr i ridhuset.med Sesam och sedan linat Arnold.
Efter att ha spenderat några dagar med att främst sitta stilla så känns det i kroppen såhär i efterhand att man vart igång hela dagen.
Men det var absolut värt varje sekund!

A day of living

Några bilder från min dag.
Blev bjuden på Göteborg horseshow av min faster som fått biljetter med VIP platser visade det sig när vi kom till Scandinavium. Lite fräckt. Så spenderade några timmar åt att strosa omkring på mässan, få nackmassage och prata med intressanta människor. Både ang. en arbetsmetod där man jobbade med bl.a energier för att behandla rörelsestörningar osv. Sen fastnade vi även vid Forever life som sålde Aloe vera produkter och pratade länge med dom. Alltid så kul att komma i kontakt med människor som har samma tro och åsikter som en själv! Det slutade med att jag fick med mig en heat lotion, som jag fick testat i nacken med grymt bra resultat, samt att jag på måndag ska på ett möte med dom från detta företaget. Där vi ska få höra på deras affärsplan och ev. så kommer jag börja sälja deras produkter, som även fungerar mycket bra på djur.
Ska bli väldigt intressant!
Avslutar nu denna dag med att mumsa på nybakta scones tillsammans med resten av familjen.
Förövrigt halvt dog jag när jag smakade på loka med chokladsmaken! Hey i'm in heaven of chocolate!

When heaven cry

Känslan att äntligen kunna ligga i sängen och lyssna på regnet som smattrar mot rutan och vinden som slår emot husväggen. Det är verkligen nåt man saknat efter en lång vinter. Så himla mysigt!

We heal as we see the sun shine through

Spenderade gårdagen i stallet med Tindra och några vänner.
Blev mestadels pyssel med det vanliga stallsysslorna och Tindra fick agera som testhäst för min första behandling på hästar. En timmes vanlig massage och energibehandling vilket hon njöt av, även om hon stundvis inte kunde riktigt slappna av pga rörelse utanför och inne i stallet. Men det kändes jätte kul att ha liksom "kommit igång" nu.
 
Dock känner jag ju att de där med att behandla med enbart energier är något som jag är långt ifrån bra på även om det inte var något främmande för mig. Men ingen är ju proffs efter en gång, så det är bara att öva, öva, öva precis som jag fick göra med djurkommunikationen, så blir jag säkert bättre inom en snar framtid.
Här nedanför kan ni ju i alla fall se resultatet efter en timmes behandling. En lugn och harmonisk Tindra.

I will try my best if you let me sleep all night

Trots feber och en skaplig förskylning så åkte jag till Åby travbana och kollade på Olympiatravet som var idag.
Dock bara några lopp, sen blev den stora folkskaran och den höga ljudnivån för mycket för att min kropp skulle orka med mer.
Stod och tänkte på hur intressant det skulle vara att sätta sig in mer i travsporten men mer "back stage". Med tanke på att mina tankar just nu går väldigt mycket åt att utöva massage m.m på hästar så skulle det vara väldigt intressant att så småningom arbeta med travhästar och just få en inblick i hur denna sporten påverkar hästarna och deras kroppar. 

One step backwards two steps forward

En som jobbar i stallet har läst en kortare version av en hästmassageutbildning för några år sedan genom jobbet.
Så när vi pratade häromdan kom vi in på just massage och hon erbjöd sig att visa mig de hon lärt sig och jag ska även få låna hennes kompendium så jag kan få plugga in hästens anatomi.
Så idag var jag med när hon behandlade Arnold.
Var verkligen jätte intressant att se hur hon arbetade med både massage, energier och genom stresspunkterna!
Det underbara med att behandla hästar är att man får så himla mycket svar tillbaka genom det man gör.
Vilket man inte får när man behandlar människor. Kanske är det en av faktorerna som gör att jag hellre vill jobba med hästar än människor?
Fick massor med information som snurrade runt i huvudet när jag kom hem, så för att inte glömma något så satt jag och försökte få ner allt i anteckningar. Så nu ser jag framemot att få testa att behandla min första häst och börja plugga in anatomi!
Tänk hur snabbt skoltrötta Emelie kunde vända och nu stå och hoppa efter att få plugga. Haha.
Är så sjukt glad över detta!
 
  
 

We will fight are way back in business

Spenderade förmiddagen ute i skogen och klättra i sandbackar.
Slog två flugor i en smäll genom att vi båda fick oss ett bra motionspass.
Därefter gick vi och myste med kossorna en stund.
Hel mysig förmiddag med min fina vän alltså, trots att min förskylning nu har börjat blomma ut.
 

Listen to my heartbeat

"Jag respekterar människan som värdesätter en respekt mot mig som en levande och kännande varelse.
Visst har jag en naturlig liten respekt emot människan. De har jag men ju mer respekt och förtroende jag får av en människa desto mer respekt och förtroende kan jag också ge och känna för en människa."
 

You'll always be my boy

Satt och pratade med en i stallet ang. Arnold.
Fick höra att han börjat bil sämre i ryggen igen, vilket var väldigt tråkigt att få höra!
Känns så himla tråkigt att jag var tvungen att ta lite distans ifrån honom pga ridskolan.
Men satt inne och pratade en stund med honom idag.
Kan säga att det skar i hjärtat att se sin drömhäst och underbara vän se så nedstämd ut och behöva stå med ett back on track schabrak på sig konstant inomhus.
Tänk om man bara hade haft dom där sista slantarna infarandes på kontot varje månad..
Då hade jag gjort allt i min makt för att ge denna underbara kille ett friskare och härligare liv.
Men trots detta så förblir han alltid min fina kille!
 

Lovely to be living life

Vart tog de senaste dagarna vägen?
Ja, jag har då ingen som helst aning men fort har dom gått i alla fall. Så fort att jag faktiskt glömt av att sitta vid datorn. I tankarna just nu rullar så otroligt mycket tankar om att flytta hemifrån, jobb, utbildningar, pengar, häst, hund, förhållanden och samtidigt försöker jag njuta lite av vårsolen som skiner om dagarna.
Så kanske inte är så konstigt att tiden försvinner så fort?
 
Idag har jag i alla fall haft en jätte härlig lång dag i stallet.
Vart ute och ridit i skogen och på banan tillsammans med Matilda, Raven och Sesam. Så himla roligt att kunna få sitta på en hästrygg igen så jag vet inte vad!
Därefter spenderades några timmar åt att fixa foder och annat pill för både Sesam och Tindra samt att sitta ute i solen och prata. Vilket följdes upp med en powerwalk tillsammans med Tindra och hennes ägare.
Kan liksom inte sluta le efter att ha haft en sån här underbar dag.
Dagar i stallet när dom är som allra underbarast!
 

Follow my heart and you can reach our dreams

"Fria själar som flyr från vår värld kan utan tvekan ses med våra inre ögon om vi bara inte blockeras av vårt annars så trångsynta livssätt.
 
Man dömmer och blir dömd av människor.
De syns i deras karaktärer emot en vad och hur man blivit stämplad som levande individ. Tragiskt men sant.
 
Människorna borde inte sluta lyssna på oss hästar bara för att vi ibland gör fel eller agerar på ett annorlunda sätt. Vi ser ej igenom samma slags ögon ibland därför borde en kombination av vårat synsätt blandat med delar av erat synsätt bli något mer och betydligt bättre.
Ett synsätt handlar om någons sätt att se, agera och leva direkt ur de vi kan se och uppleva saker.
Men ibland påverkas vi inte så mycket bättre av att uppleva nuet av vad vi ser beroende på omväxlingen av omgivning som vi ibland måste få uppleva med."
 

Try to feel my healing

Var en stund i stallet och pysslade med Tindra förrut.
Lite mys, massage och behandling av stresspunkter.
Tyvärr valde jag den tiden på lördagar då det tydligen är som mest full rulle i stallet.
Alla ska göra i ordning sina hästar för att rida, hästar ska tas in ifrån hagen, det är folk som går runt i och utanför stallen. Så även om hon kunde släppa en del spänningar så var det ändå inte så att vi båda till ro så som vi hade kunnat gjort. Fick även genom stresspunktsbehandlingen omedvetet telepatisk kontakt med henne och lyssnade på vad hon sa.
Hon har en förmåga att alltid komma med kloka ord. Helst när dom som mest behövs.
Var nära på att snabbt gå och hämta papper och penna för att börja anteckna så jag i efterhand kunde koppla samman allt hon sagt. Men det blev tyvärr inte så denna gången. Orden finns kvar i mitt huvud men kan tyvärr inte komma ner på pappret i efterhand då jag inte minns allt ordagrant.
Men ska sätta mig ner med henne en dag och göra en ordentlig session har jag tänkt.
 

Roadtrip to Neverland part 2

Slängde ihop en liten film ifrån resan.

Roadtrip to Neverland

Måste säga att jag är så himla glad över att jag åkte iväg! Det var faktiskt en av de roligaste och mysigaste resor jag gjort. Även om hunden spydde i bilen vid 5 på morgonen, det var nästintill iskallt i bilen på morgonen, jag fick bara sovit i tre timmar och vi båda var lite kassa i våra magar.
Men solen sken, vi hade roligt större delen av resan, fick mig många skratt, träffade trevliga människor, färdades på mysiga skogs- och landsvägar, fick se nya mysiga små städer och jag fick främst av allt rensat ut tankarna.
Kom hem lycklig och kände mig som en ny människa inombords, även fast man var helt slut i kroppen.
 
 

Apr. 11, 2013
Apr. 11, 2013

Satt idag för första gången på 2,5 månader på hästryggen igen med förresten! På en super go fjordings pojk som jag red en del förr i tiden.
Var helt underbart att få sitta på hästryggen igen och känna musklerna som arbetar under en.
Har en liten känsla om att jag dock kommer att ha en rätt go träningsvärk imorgon för fjordingar är ju rätt envisa och kan bli starka, i alla fall denna pojken. Men var större delen av ridpasset ur fin!

Back on track again

Kommit hem igen efter en helt grymt underbar och behövlig resa! Har massor med bilder och saker att dela med mig av. Men det får komma imon.
Sen jag kom hem har det rullat på med jobb. Och ska upp inatt igen så nu ska jag sova några timmar först. Godnatt!

Heading a roadtrip

Just i denna stund sitter jag på en sten ute i ett naturreservat och verkligen njuter av tystnaden.
Det är så att jag packat bilen med endast lite nödvändiga saker och begett mig ut på en bilresa utan mål eller tidsgräns. Jag åker dit vägen tar mig tills dess att jag vill hem igen. Och till sällskap har jag med mig min kompis hund som ska få dela denna upplevelse med mig.
Första stoppet blev att försöka hitta en sverigekarta. Vilket inte var de lättast och när vi väl fann ett ställe som sålde en så blev vi nog båda minst lika glada.We walk to remember

Idag är det exakt 3 år sedan Gotthfrid kom in i mitt liv.
Ett år fick jag spendera med denna underbara häst.
Det var ett år med hur mycket roliga, underbara och äventyrsfulla minnen som jag alltid kommer att bära med mig. Det var även han som gav mig min nackskada som jag nu bär med mig i livet, han var den som hjälpte mig i början med djukommunikationen och var alltså också den första hästen som jag hade en konversation med.
Kan inte säga annat än att jag saknar honom och är enormt tacksam över tiden vi haft!

I love the way you make me smile even when I'm week

Efter en psykiskt riktigt jobbig kväll och en natt med endast två timmars sömn hos en kille i stan så åkte jag tidigt direkt upp till stallet.
Innerst inne ville jag bara krypa under jorden och stanna där i ett par veckor.
Men samtidigt visste jag att det bästa jag kunde göra var att gå. Bara gå tills benen inte vill mer.
Så tog med mig Tindra ut på en lång skogspromenad.
Ingen vän kan få mig att må så mycket bättre som hon kan.
Hennes alltid så glada närvaro som strålade när hon sakta och lugnt gick vid min sida hela tiden och bara fanns där. Ibland är tystnaden med en vän den som kan ge en mest förståelse.
Det var först när vi var påväg hem som vi började prata lite.
Hon fick genom sina kloka ord mig att känna mig bättre inombords.
Och jag är förevigt tacksam över att få ha hästarna i min närhet så mycket som jag bara vill.
För ingen människa kan slå vänskapen som man kan ha tillsammans med en häst.

Sun goes down as the moon risesEn bild ifrån kvällen.

Apr. 04, 2013

Haft en så mysig kväll!
Åkte in till stan och gick en härlig kvällspromenad i solnedgången vid vattnet tillsammans med min goa kille. Kändes som om det vore sommar bortsett från kylan som sakta kom krypandes. Men en sak är säker och det är att vi fick se en otroligt vacker solnedgång.
Sånna här kvällar borde man ha oftare!

Love your life as if it was your last day living

Känns rätt sjukt men livet rullar på i 110 km/h just nu. Har i två dagar haft massage kunder, och har flera inbokade både imon och på fredag. Plus flera kunder som ska boka tid inom en snar framtid. Förrutom detta har jag Tindra varje dag då hennes ägare är sjuk. Och försöker samtidigt ha tid åt att träna själv.
Idag fick träningen bli 45 minuters powerwalk och sen direkt 50 minuters intervallträning tillsammans med Tindra ute i ridbanans djupa sand. Det är alltid roligare att träna tillsammans med Tindra. Då har man nån att både prata med och skratta med samtidigt.
Känner mig så enormt lycklig och glad just nu, allt är verkligen helt underbart även om det är full rulle.
Och nu måste jag sova då jag ska upp och jobba inatt.
I just want to say thank you for being my guardian angel

Tror ni att det finns skyddsänglar?
Änglar som ser till just dig och som hjälper dig genom livets olika händelser.
Jag älskar ordet änglar, men samtidigt har jag länge varit tveksam om det verkligen finns änglar och inte bara fria själar. Men samtidigt har jag haft omedvetna upplevelser i min barndom som jag inte kan förklara på annat sätt än att det finns änglar. Och efter att i somras vid ett tillfälle fått se och prata med en av mina skyddsänglar, som bestämde sig för att komma fram till mig, gjorde att jag fick en större förståelse för hur mycket hjälp jag fått och får hela tiden av mina skyddsänglar.
Och inatt när jag jobbade hände något som jag är väldigt tacksam för.
Då jag sitter ensam i en bil och kör i flera timmar mitt i natten, så blir det lätt att man liksom "halvsover" vid ratten.
Man kör men tänker inte, det finns ju ändå inga bilar som är ute på vägarna i samhällena på nätterna som man behöver ta hänsyn till. Vilket också leder till att man näst intill aldrig kollar vid en korsning om det kommer någon bil, utan man bara korsar vägen över till nästa gata. Vilket jag även gjorde inatt.
Men strax innan jag var påväg att korsa en väg, så var det något som fick mig att ändå sakta ner. 
Och från ingenstans kommer en bil i en högre hastigheten på vägen om jag precis hade tänkt korsa.
Hade det inte vart för att jag av någon anledning fått en uppmaning om att sakta ner så hade det slutat med att jag fått den bilen rakt i sidan på min egna jobb bil. Men tack vare denna mystiska uppmaning så hann jag få stopp på bilen innan.
Så att vi alla har någon som vakar över oss kan jag inte längre tveka om. Min skyddängel räddade mig trotsallt ifrån att hamna mitt i en bilkollision.
 

RSS 2.0