Never look back in anger

Se tillbaka i tiden med ett leende, låt drömmarna fortsätta att leva inom dig och omfamna dagen med kärlek.
 

I'm just being me inside and out

"Do not regret anything you do, cause in the end it makes you who you are"
 
Ett citat som verkligen är värt att leva efter!
Och när jag tänker tillbaka så har man väl gjort en del saker som man kanske inte borde gjort i livet. Men samtidigt skulle jag faktiskt inte vara den jag är idag om det inte vore för allt man gått igenom.
Känn en stolthet för den varelse du är och har blivit.
 
Är just nu så himla lycklig och redo för att denna hösten verkligen mogna ännu mer i mig själv. Bli mer säker på den person som jag är och verkligen försöka spendera min tid åt att jobba och göra saker som jag älskar.
Vart iväg och inhandlat nya träningskläder, en kalender och anteckningsblock så nu är jag redo för att inta en slags skolbänk.
 

When two become one

Red lektion igår kväll. Och jag kan säga att jag lever fortfarande i lyckan över hur grymt bra det gick!
Fick en häst som är igenkänd som liten, klumpig och rätt lat/seg. Och även fast dom sa att hon var pigg idag så gjorde jag inte så stor grej av det utan hoppade upp nollställd för att själv känna av hur hon kändes idag.
Fick mig nästan en liten chock över hur mjuk och arbetsvillig hon var!
 
Hela lektionen jobbade vi som ett team, vilket är något jag alltid vill nå i ridningen men som jag nästintill aldrig når.
Även om hon bjöd på mycket vilket gjorde att jag fick en hel del gratis så var det ändå så att jag fick jobba på lika mycket jag. Vilket är precis så som jag vill ha det. Vi gjorde klockrena öppnor och skänkelvikningar på volt i en bra balans och i en bra form.
Men något som jag tror jag känner mig främst lycklig över är att jag kunde vara lugn och avslappnad genom hela lektionen. Annars har jag en sån dum ovana att jag blir stressad över tempot som måste vara på en lektion för att man ska hinna med allt vilket leder till att jag spänner mig och blir en ren jädra pest för hästen jag sitter på.
Kanske berodde de på att vi red ute i skymningen vilket lugnade mig, eller att hästen visade att hon ville samarbeta. Hur som helst så är det en lektion jag kommer leva länge på!
 

Snygga tjejen som jag fick rida på.

Winter is showing it face

Känns som jag läst lite överallt om människor runt om i världen som redan fått minusgrader och snö.
Rätt sjukt hur vädret vänder snabbt ändå!
Själv njuter jag för fulla muggar av att hösten har börjat komma.
Men tänkte bjuda på en liten tillbakablick från i vintras.
 

Visst ser det härligt kallt och mysigt ut? Det är nästan så att man kan känna den där goa känslan som blir när fötterna och fingrarna blivit på tok för kalla.

Trying to recall

Fick idag skickat iväg ett mejl till tv-programmet Det okända.
Får se om dom svarar eller hur det blir med det hela. Men jag hoppas på det i alla fall.
Anledningen till varför jag vill ha hit ett medium, även om jag själv kanske skulle klara av att göra samma saker ungefär, är för att det skulle vara kul att se vad dom kan få fram.
Samt att det den senaste tiden blivit mer tydligt med händelser än vad det vart innan känns det som.
Som häromdagen satt jag och min mamma och kollade på tv på nedervåningen. Medans min pappa satt själv på övervåningen och spela på datorn. Från ingenstans så stänger någon min dörr med en smäll.
Det är sånna saker som börjat ske mer ofta nu tycker jag och just därför skulle det vara intressant att få lite "bekräftat" från någon annan. För jag är ju trots allt en människa och människor säker alltid någon form av bekräftelse på saker.
 

Pony power

En liten kortfilm från när jag och två vänner tog med shettisarna ut på stojj. Var grymt roande att se hur deras korta ben gick som trumpinnar och samtidigt som dom ibland försökte sig på några bakutsparkar.

A break from reality

Efter att ha gått en hel dag som i koma så kände jag att en stund av frihet i skogen var behövligt.
I hopp om att kunna få lite healing av skogens energier mot min extrema huvudvärk och nedstämdhet.
Slutade med att jag satt på berget, där jag så många kvällar suttit och sett ut över landskapen, och bara var mig själv.
Var verkligen härligt att komma ut i "friheten" för en stund.
Huvudvärken försvann också!
 

You may have my thoughts but my heart still remain in me

Det är rätt sjukt hur mycket en enda människa kan påverka en så mycket mentalt!
Hur en blick kan sänka ens självförtroende, en händelse kan skapa så mycket tankar, en komplimang kan spela så stor roll. Tänk vilken makt vi människor har egentligen gentemot varandra.
Och det värsta är att så många missköter makten dom har över andra..
 
Ännu en gång inser jag varför jag trivs så grymt mycket bättre med djur än människor. Dom dömmer inte, trycker inte ner och främst dom respekterar varandra för de individer som dom är.
 
 
 

Being me

Ni la antagligen märke till vad jag har pysslat med de senaste timmarna när ni klickade in hit?
Kände att det var dags att få in lite nytt och ljusare hit.
Drog mig ut till skogen i morse innan frukosten. Det känns verkligen att hösten är på väg!
Och till skillnad från många andra så njuter jag något enormt av det!
Luften blir så mycket friskare av allt regn, hur mysigt är det inte att kunna dra på sig goa koftor igen och att tända ljus till en bra film på kvällarna känns nödvändigt.
När jag väl stod där mitt ute i skogen med kameran i handen började de att blåsa upp rätt mycket och regnet kom forsande ner. Det kändes rätt mäktigt ändå att stå mitt ute på en äng när detta skedde.
Det gjorde mig inte något att min tröja blev mer och mer genomblöt för varje sekund som gick eller att det plaskade om mina fötter i varje steg jag tog. Det var så härligt att bara vara ute i friheten i vetskapen om att många andra just då satt fast inne i skolan eller på jobbet.
Man kände sig så närvarande i nuet!
 
Förövrigt har jag idag anmält mig till en utbildning som startar nu i September. Trodde aldrig att jag skulle vilja sätta mig vid skolbänken såhär snabbt efter studenten men om jag kommer in på den (vilket jag tror att jag gör) så kommer jag att i början på nästa år få en yrkes titel som diplomerad massör.
 

Of all the lonely people I wanna be loved by you

 
Två bilder som hamnade genom kamera linsen häromdagen. Ibland kommer stunder då man är tacksam över att man kan fotografera sig själv lite spontant i brist på något att göra. Tycker att resultatet blev rätt bra med.
 

Listen and then act

Hade en session med en hund häromdagen. Måste säga att även om det en så länge fortfarande är i en liten skala, så tycker jag att det känns helt underbart att komma tillbaka med djurkommunikationen igen. För jag mår så himla mycket bättre genom att ha den med mig i saker jag gör och genom att kunna hjälpa andra människor och djur med deras relationer.
 
Detta var en go hund som jag pratat med en gång tidigare. Han har liksom en sund syn på saker och ting. Hade människor tänkt ungefär på samma sätt som honom så skulle verkligen världen vara en betydligt trevligare och lättare plats att vistas på.
 
"Jag vill och kan bryta regeln om att ta vardagen som den kommer i nuet, men jag ogillar tanken med att inte ta vara på nutiden och gå miste om allt de goda den medför. Så därför bemöter jag allt med en positiv inställning i nuet istället. Men människan skiljer sig från mängden av andra djur. Liksom sen när blev tid, pengar och känslor viktigare än livet i nuet?
Jag tror vi alla måste tillslut gå tillbaka i tiden och möta upp och plocka upp bitarna som ni tappade i eran utveckling."
 
"Man måste ge och ta. Och jag vill kunna ge och hjälpa mer än vad jag får tillbaka så låt mig hjälpa er tillbaka nångång."
 
 
 

just what I'm doing

Mörka moln drar in ovanför mitt huvud, åskans muller kommer närmar sig, mysfaktorn är hög och jag drar mig nu till stallet.

Someones watching over me

 
Tänk om varje människa kunde se allt omkring sig med en stor nypa sympati. Kunna se allas skönhet utan att dömma. Lyssna på djuren och naturen och se allt som dem vill dela med oss. Kunna hjälpa någon annan utan att behöva få något tillbaka mer än vetskapen om att ha gjort något bra för någon annan. Att kunna leva i värld där egoism är ett minne blott och själens välmående går före att leva upp till någon annans krav. Alla dessa drömmar om en annan värld vore då ett minne blott.

Dancing in your dream

Det första jag märkte när jag steg utanför dörren inatt, för att åka till jobbet, var den fuktiga kylan.
Och all tjock dimma, det var som om sommaren var förbi och vi redan kommit in i slutet av Oktober.
Lite små mysigt dock faktiskt.
Åkte direkt efter jobbet upp till en sjö där jag satt och njöt av nuet samtidigt som solen höll på att gå upp.
Det var så häftigt att se hur dimman liksom dansade längst med vattenytan och bildade former av olika skepnader som flöt fram i luften. Som genom ren magi.
 
Blev rätt imponerad och förvånad när jag märkte att det växte mynta längst med strandkanten!
 

Rain streaming down on me

Regnet har öst ner under hela dagen. Så mysigt när dessa dagar av sommar regn kommer.
Valde att, istället för att bara sitta inne, gå ut och sätta mig under ett paraply och njuta av ljudet till regnet som slår mot paraplyet. Jätte mysigt!
 
 

Fly me to your heaven

Suttit enda in i småtimmarna och pillat med olika filmklipp och med musik. Så himla kul att göra olika filmer, det är verkligen ett perfekt sätt för mig att få ut mina känslor och att kunna dela med mig av dom genom något vackert.
Resultatet av denna film gör att jag verkligen måste säga att det är den bästa jag gjort hittills.
Övning ger färdighet, eller hur?
 
 

My boys

Varje dag som spenderas med mina två små gossar är lika mycket värda.
Alltid lika glädjande och uppiggande att få vistas i deras närhet.
Även om det idag tog mig ca 1 ½ timme och 6 stycken kärror för att mocka deras boxar från allt bajs och gammal foder, så vad gör väl de när man vet att gossarna kan sova som två prinsar inatt.
Ni kan se på bilden nedan hur mager Arnold blivit, men samtidigt är han lika vacker ändå ♥

I love the way they make me smile

Spenderat ännu en dag i stallet.
Blir det tjötigt om jag säger att det vart helt ljuvligt?
Haha, börjar nästan kännas så.
Var ute i hagen i solskenet med mina två myspojkar, som tyckte det var väldigt uppskattat med att få bli ryktade, äta lite klöver och mysa i massor. Älskar verkligen att umgås med hästar!
Inte att rida, kanske borsta lite eller bara kolla på. Utan att kunna verkligen vara med dom inne i hagen och umgås.
Det ger så himla mycket både för vänskapen och för ens välmående.
För om det är någonstans som jag verkligen kan leva ut och vara mig själv så är det tillsammans med hästarna.
Ser verkligen fram emot att få pyssla och ha dessa två gossar själv i helgen!
 

Give a bit to someone in need

Spenderat dagen åt att vara i stallet.
Så himla härligt att vara i stallet nu när det enbart är några få hästar där och knappt några människor heller.
Det är så lugnt och härligt stillsamt.
Pysslade med Arnold och Pompe lite, som kommit hem tidigare från betet och ser tråkigt nog näst intill vanvårdade ut. Tyckte dom kunde behöva få lite kärlek. Och dom var verkligen tacksamma över de, syntes på hela kroppen hur dom båda slappnade av och verkligen njöt.
Skulle verkligen kunna vänja mig vid att pyssla med dessa två gossar och ha ett helt stall för mig själv!
 

RSS 2.0